Posts

Showing posts from July, 2017

KADS1M

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Selasa & Rabu lepas pergi bank rakyat sebab nak ambik kad siswa. Kenapa sampai dua hari tu, ko sabajap.
Mine has to be collected at Seksyen 9 Shah Alam, dekat dengan rumah ayah. Kenapa aku pilih situ and bukannya kat Kelantan sebab tak expect kad tu sebenarnya bukan tersedia in a short time after kita apply. But at least okay la walaupun tengah cuti, kekadang pi jugak sana. Tak rushing nak ambik pun sebab bukak sem pun boleh ambik lagi. Tapi kesian orang yang ambik dekat dengan area universiti, padahal rumah depa jauh daripada uni. Macam adik aku, asasi kat UniSZA, Terengganu tu haa. Dahla si budak tu tak sure nak sambung degree kat situ so yeah, nak tak nak kena pergi Terengganu jugak nanti.
Disebabkan ada orang update kat facebook yang branch ni beratuq panjang nak mampuih and ada yang datang masa normal working hours disuruh datang balik at 5.30 petang, maka aku malas nak ulang-alik so hari Selasa tu aku pergi dalam pukul 5.30 petang. Orang ta…

Feeling 22

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
I don't know about you But I'm feeling 22 Everything will be alright Lalalala (tak ingat lirik)
Been waiting for so long nak nyanyi lagu tu haha. Actually I sang that song each birthday since I turned 20 haha, but this year it's the right song for the right age, finally! Alhamdulillah for 22 years of breathing throughout clean air, sometimes cigarette smokes and haze (blame the human for polluting the environment). Alhamdulillah for the people who came, stay, and sometimes out of my life, they're life lesson.
Dear Athirah, I'm wishing you many happy returns though you may not be able to be pleasant to people, at least be nice to yourself. Don't hurt yourself because you don't deserve all those worries, try to be happy instead. I know you're happy, just saying this so that you will remember whenever you're having bad times. Stop worrying about the future, and just go with the flow. I see you stuck wherever you are now be…

First Sigmarian

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Musim raya ni memang ramai la buat majlis kahwin, so are my friends. Yesss kawan sebaya. Might be wondering asal nak post jugak, it's not my big day anyway haha kena post okay because it's the first wedding among Sigmarians! Tak paham jugak apahal excited sangat classmate kahwin ... tapi takpe kita excited jugak. So, it's the wedding of Apih, classmate zaman form 4 & 5 dulu. Si Apih ni pendiam jugaklah orangnya, that's why kitorang macam excited sikit sebab yang diam-diam tu yang kahwin dulu. Well that's good, daripada pung pang pung pang kejap dengan dia tu kejap dengan dia ni tapi sampai ke sudah tak kahwin pun. 
Selamat Pengantin Baru!
Maybe the second reason why kitorang excited sebab dapat gather Sigmarians kot. Not even half pun tapi boleh laa. Yang lama gilaaa tak jumpa, yang menghilangkan diri, haha aku mantain je ada sokmo everywhere (people must be sick seeing my face all time) Bila dah jumpa tu, memang non-stop la b…