Posts

Showing posts from July, 2017

Kuey Teow Kungfu

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Like I've once said before, I like to cook or bake something I like to eat. So hari ni, cubaan buat kuey teow kungfu. Geng yuyaiyey tu dah tahu dah kalau si Athirah ni mintak kirim makanan, dah tentunya kuey teow kungfu or kuey teow kungfu tomyam. I'm quite pissed sebab kedai-kedai makanan berdekatan rumah ni cakap tak pernah buat kuey teow kungfu tomyam. Dude, sama je macam yang biasa, except that kuahnya tukar jadi tomyam. Hek eleh cakap pandai, kau tu masak pun tak reti.
How it turned out? Well, dapur agak bersepah, tak sempat nak membasuh segala perkakas in between sebab stress kuah tak menjadi dek kerana takde tepung jagung awalnya and tawar. Nasib baik adik rajin pergi beli tepung jap. Hadeh that's why I prefer baking sebab you're just following the recipe. Kalau masak-masak ni, segala benda nak secukup rasa, den ni pulak asal sodap je, apa benda yang masukkan pun hentam sajaa. Hahaha dia punya rasa tak cukup tu pun tak tau apa …

Feeling 22

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
I don't know about you But I'm feeling 22 Everything will be alright Lalalala (tak ingat lirik)
Been waiting for so long nak nyanyi lagu tu haha. Actually I sang that song each birthday since I turned 20 haha, but this year it's the right song for the right age, finally! Alhamdulillah for 22 years of breathing throughout clean air, sometimes cigarette smokes and haze (blame the human for polluting the environment). Alhamdulillah for the people who came, stay, and sometimes out of my life, they're life lesson.
Dear Athirah, I'm wishing you many happy returns though you may not be able to be pleasant to people, at least be nice to yourself. Don't hurt yourself because you don't deserve all those worries, try to be happy instead. I know you're happy, just saying this so that you will remember whenever you're having bad times. Stop worrying about the future, and just go with the flow. I see you stuck wherever you are now be…

First Sigmarian

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Musim raya ni memang ramai la buat majlis kahwin, so are my friends. Yesss kawan sebaya. Might be wondering asal nak post jugak, it's not my big day anyway haha kena post okay because it's the first wedding among Sigmarians! Tak paham jugak apahal excited sangat classmate kahwin ... tapi takpe kita excited jugak. So, it's the wedding of Apih, classmate zaman form 4 & 5 dulu. Si Apih ni pendiam jugaklah orangnya, that's why kitorang macam excited sikit sebab yang diam-diam tu yang kahwin dulu. Well that's good, daripada pung pang pung pang kejap dengan dia tu kejap dengan dia ni tapi sampai ke sudah tak kahwin pun. 
Selamat Pengantin Baru!
Maybe the second reason why kitorang excited sebab dapat gather Sigmarians kot. Not even half pun tapi boleh laa. Yang lama gilaaa tak jumpa, yang menghilangkan diri, haha aku mantain je ada sokmo everywhere (people must be sick seeing my face all time) Bila dah jumpa tu, memang non-stop la b…