Posts

Showing posts from June, 2017

Aidilfitri 2017

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Salam Aidilfitri, wahai rakyat jelata. Tahun ni rasanya raya yang paling 'hidup' or meriah sebab memang beraya sakan. Straight seminggu beraya sampai pengsankan diri. Compared to previous years, biasanya raya ketiga dah hambar. Sebelum raya mood dah happy sebab alhamdulillah result was way better than previous semester, except for company law, dok tahu bakpo gred dok tubik so yeah dok tau lagi current CGPA berapo tapi sero naiklah sikit kot (goodluck understanding that, non-Kelantanese). And the most happy part is, dapat puasa penuh tahun ni, alhamdulillah. That's a big enjoyment for women yay!
So let's start with first day of Eid. Pergi solat raya masyaAllah tersengguk den dengar khutbah raya. Then, macam biasa adik-beradik mama akan datang beraya kat rumah and baru pergi rumah tokma & tokbah. Complete semua adik-beradik and we managed to gather everyone in a photo yesss. And ada baby baruuuu, Airaa the cheeky baby.

Biasanya afte…

Sem 5

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Lama betui tak post, hilang seni tangan den nak menaip. Recap; sem 5 ended two weeks ago and yeah I feel good tenenenenenene I know that I would tenenenenenene (you're not cool if you don't sing along). What I meant by I feel good is that I'm satisfied with my efforts despite all the jawapan goreng merapu.  The confidence that matters right hahaha mungkinkah ini rasanya jika kita benar-benar ikhlaskan ibadah menuntut ilmu kerana Allah? (read it in poetic way) Padahal kalau tengokkan jawapan tu hmm taktau nak kato apo, tapi entahlah rasa macam malas nak fikir and just leave the rest to Allah. Plus ada 3 paper berderet in the last week of exam, well better than 2 papers in a day macam last sem. Dah usaha, tinggal doa and tawakal jelah. Result keluar dekat-dekat raya kot, and let's not ruin the raya mood by checking it.
And it was the first semester of dealing with audit and tax. Tax is way too fun, walaupun banyak sangat rulings nya, an…