Posts

Showing posts from May, 2017

Cuak

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Past two weeks have been extremely hectic. Dan sang jerawat mulai datang menziarahi muka yang tak berapa nak flawless dah ni. Hey jerawat and parut, you better go away before raya eh den tak mau beraya muka macam ni. And I even have interview tonight aaaa cemana ni tak confident ah.
Anyway, I'm just writing today sebab nak recap balik funny things happened during last two weeks.
Audit Presentation We're told that we have to do audit report presentation the next day. Supposedly not a surprise lah sebab lecturer dah kasi tahu the week before. The thing is, madam cakap akan ada dua kelas for presentation so yeah we're hoping that we'll present on the second class sebabnya, kitorang memang tak siap ape pun lagi. But then, madam cakap semua kena present on the next day ... OH OKAY. Kelam kabut Tuhan saja tahu. Kalau dulu punya last minute siap slides 2 hours before class, yang ni, memang betul-betul waktu start kelas kitorang siap slides tu…

Trail Hiking

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Alkisahnya, I was supposed to join a homeless project on friday night, tapi Mus tetiba tak dapat nak join so automatik ceq pun tak jadi join hahaha segan takde teman, and plus kena tidur sana so yeah it is quite inconvenient ... for me. So nak ganti yang tak jadi pergi tu, Mus ajak pergi trail hiking (acah hiking haha) belakang uia. Since I have nothing to rush for on that day, then why not. Lari from keserabutan dunia kejap.
Kami pergi bertiga - Mus, Amy and me. Risau jugak awalnya kalau perempuan je yang pergi, but Alhamdulillah selamat je perjalanan pi sana. Cuma ada ternampak anjing, nasib baik dia tak kejar haha kalau tak aku yang first jadi mangsa (sis semput tak cukup nafas nak lari)
I never went for hiking pun sebelum ni, so yeah I really don't know what I should bring. Sudahnya, bawak botol air pegang kat tangan camtu je. My expectation was "Jalan-jalan je pun, macam jalan-jalan kat taman kot." Sekali ... peh pengsan den. Habis…