Perempuan

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Sebut perempuan je, the first word popped out in your mind must be - complicated. Haha not going to deny that, aku pun ada jugak timing yang aku sendiri pun tak paham diri sendiri. Tapi bila makin tua ni (ye sedar diri dah tua), malas nak layan perasaan sendiri. Perempuan ni dia emotional lebih, tapi kalau pandai control emo, takdenya dapat title perempuan complicated. That's the thing yang membezakan si complicated dengan si simple (macam aku hahahah k).

Lagi pulak yang satu masa every month tu, fuh yang tu kalau boleh kau janganlah cari pasal dengan dia, sebab nanti jadi gunung berapi. Ingat lagi masa sekolah dulu, pi tengking deskmate for reason yang entah pape. Hahaha ya Allah sampai sekarang ingat sebab rasa bersalah sangat. Sorry Syukhairah. Haa jangankan kau cari pasal, yang duduk sebelangkas ni kalau tengah zon merah, pun boleh gaduh sesama sendiri. Perempuannnn.

And one thing yang orang selalu cakap kan, perempuan ni apa yang dia cakap tak sama dengan apa yang dalam otak dia. Sebab dia expect orang akan paham body language dia or ayat tersirat dia? Puih perempuan, hang ingat semua orang mind-readers ke? Kalau A cakap lah A, kalau B cakap B. Haaa marah kat kaum sendiri nampak. Sebab aku sendiri menyampah perempuan yang saje meng-complicated-kan diri dia. Uish dah macam lelaki dah aku ni.

Hahah but nevertheless, depa the perempuans ni special creatures la. You'll never get bored discovering new thing about her day by day. Lek ah, depa nak mengada sesaja. Mengada pun dengan orang-orang yang dia sayang ye dok?

Shout out to all my girls who have been there with me during ups and downs!


Yang gegadis lain, don't worry you're always in my heart. Tak nak letak gambar yang tu ada yang ni takde kang satgi gaduh. Sebab dulu pernah gaduh hanya sebab tak tulis nama dia as kawan baik kat buku biodata. Sudahnya, daripada kawan baik jadi kawan je hahahahah now you see how pelik the perempuans ni.

Happy International Women's Day!

(Ada yang cakap it was on 6th but postponed to 8th sebab perempuan lambat bersiap hahah k ni sape buat lawak hambar)