Posts

Showing posts from March, 2017

Speak Wisely

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Bukak je social media sekarang, merata duk kutuk sana sini. Lawa kena kutuk, pandai kena perli, yang tak berapa nak lawa lagilah kena kecam, buat baik dikata menunjuk. Seriously, these people memang takde kerja ke nak buat asyik duk jaga tepi kain orang? If benda yang obviously salah, then okay la nak tegur, tapi tegur pun biarlah berhikmah, ni perli bagai, bukak aib dia pulak aduh. Tak kira lagi yang semua benda nak screenshot and then post kat social media.
Aku pernah kena tempias penyakit orang macam ni, back then when I was a kpopper (or probably still? Haha layan lagu best je, takde sampai fanatik). Alkisahnya, aku post entri pasal new music video one boy band yang aku minat. And I did comment something about one of the members, about his look. Cerita dia, bukan cakap dia hodoh ke apa, I only said he doesn't look good, referring to their new concept which maybe tak berapa sesuai dengan dia. Oh and just because I kind of dislike their new mem…

New Look

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Hello, there! Pretty sure you noticed the new look. Hahaha just trying new blog theme provided by Blogger. Yeah Athirah, sure you have lots of time to do this instead of working on your corporate finance project report, revising company law for at least 30 minutes per day (the 30 minutes rules, madam said), studying malaysian taxation and advanced accounting for upcoming exams - yeah you sure have lotssss of time, don't you? Don't come to me later saying that you don't have enough time to do all that.
Personally, I love how it looks, very tumblr-like? But not really fan of the feature where you need to click another link to read the full post. Like unwrapping a burger to find out there's another wrapper to be unwrap. (There's a lot of 'wrap' word there) (And why burger? I'm hungry and that's all I can think of). I'll try my best to find the code to adjust that, I hope there is.
Maybe I'll just let it be lik…

Perempuan

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Sebut perempuan je, the first word popped out in your mind must be - complicated. Haha not going to deny that, aku pun ada jugak timing yang aku sendiri pun tak paham diri sendiri. Tapi bila makin tua ni (ye sedar diri dah tua), malas nak layan perasaan sendiri. Perempuan ni dia emotional lebih, tapi kalau pandai control emo, takdenya dapat title perempuan complicated. That's the thing yang membezakan si complicated dengan si simple (macam aku hahahah k).
Lagi pulak yang satu masa every month tu, fuh yang tu kalau boleh kau janganlah cari pasal dengan dia, sebab nanti jadi gunung berapi. Ingat lagi masa sekolah dulu, pi tengking deskmate for reason yang entah pape. Hahaha ya Allah sampai sekarang ingat sebab rasa bersalah sangat. Sorry Syukhairah. Haa jangankan kau cari pasal, yang duduk sebelangkas ni kalau tengah zon merah, pun boleh gaduh sesama sendiri. Perempuannnn.
And one thing yang orang selalu cakap kan, perempuan ni apa yang dia cakap t…