Room Fight

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Finally manage to write something fuh fuh busy ni fuh fuh (acah).

So new semester has started 4 weeks ago (it’s week 4 already!). The start wasn’t that good as I was unable to get a room for the first week. Terpaksa menumpang tidur bilik kawan, thanks Anis and Mus. Pergi main department nak mintak bilik tapi rental for RM12/night. Em no, thanks. Nak rent bukan sehari je, mau lebih seminggu jugak. Banyak benda lagi nak pakai duit nak oii. Pergi 3, 4 mahallah tanya ada bilik kosong ke tak, tapi still tak dapat. It was really tiring for the first day. Thanks Aimi Boom tolong temankan cari bilik. First week tu memang tak focus langsung dalam kelas. Tengok whiteboard tapi dalam kepala duk pikir pasal problem bilik ni. I’m easily distracted, am I?

Alhamdulillah, managed to get a room on the second week. Pukul 7 pagi dah terpacak depan office, walaupun office bukak pukul 8.30. Ingatkan pukul 7 tu awal sangat but then I was the sixth. Kalau lambat sikit je lagi, aku rasa mau merempat lagi for another few weeks. FYI, memang ramaiiii sangat tak prereg so yeah can you imagine many people trying to grab the limited rooms? But Alhamdulillah, everything went well, except that I went to the 8.30am class late. Nasib baik madam baik fuh fuh.

Walaupun dapat twin-sharing room (for 2 persons) instead of quad room (for 4 persons, separated by compartments), okay la daripada takde bilik langsung. Thanks Hazirah, Anis and Mus tolong angkatkan barang yang banyak and berat nak arwah semua tu. Thanks Anis tolong pinjamkan kereta nak angkut barang pergi blok jauh nun di sana (at least belakang kafe hahaha habis la aku satgi makan je kerja)

Thanks to those people who kept telling me “Sape suruh tak prereg.” I seriously feel like punching your faces! Benda dah lepas, hang duk cakap benda sama pun macamlah boleh undur masa pastu prereg balik. I know it’s my fault. Dahlah annoying, tau students tak prereg at least bukak la bilik surau ke apa untuk sementara. Kesian students terpaksa menumpang and susahkan orang lain. Merempat kat uni sendiri. HA YEE SAPE SURUH TAK PREREG.

Sekian, emotional post. Surely another moment to remember.