Cheese Cake

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Before sem break haritu, dah plan nak buat cheese cake sebab ramai orang share resipi kat facebook, tiap kali bukak facebook tu wajib nampak resipi cheesecake, so yeah I thought why don't I try, bahan pun senang. And also one of my male friends successfully baked it, so I think that might possible for me too. Kalau laki pun boleh buat, takkan perempuan tak boleh ye dok? (Do I sound like feminist?)

I tried and failed terribly for the first trial. Padan muka riak lagi dengan confidentnya cakap boleh buat. What was supposed to be a cheesecake turned out a pudding instead. Yeah sebab resipi tu cakap 'pukul telur putih sampai berbuih' ... she should've wrote 'sampai kembang' senanye, be a person yang tak berapa tahu skill baking (macam aku) so yeah dengan lurusnya ikut ayat dia 'sampai berbuih' ... Dan yeah begitulah kisah pertama.

Murung seminggu sebab failed baking haha (ni belum keluar result sem lepas lagi ...). So I tried again today, and maybe 80% success, I guess? Rasa memang dah rasa cheesecake, tapi takde rupa haha sebab kakak gelojoh sangat nak keluarkan & flipkan cake tu but still lembik. 


Yeah tudiaaa.

Puas hati dengan rasa tapi dengan rupa tu tak berapa sangat. But it's okay, yang penting dalaman tu sedap kan. Macam tulah dengan manusia, rupa lawa hensem tak kemana kalau hati busuk. Eh tetiba.