Random Memories

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

It's normal when you're awake at 3 am and suddenly think of your embarassing and sweet past memories. By awake maksud aku bukannya tersedar from tidur and terus terpikir hahaha who would do that, baik sambung tidur. Tengah study untuk final ni haa (no bukan stay up sampai pagi tapi baru bangun pukul 2 okay, don't worry I have enough rest, eh siapa kisah)

Taken from KENMS IIUM, 2016

Teringat zaman sekolah main pass surat, dalam kelas, dalam program hahaha. Surat gedik ade, surat tak puas hati pun ade haha I was a gangster (and probably still). Bila ingat balik tu rasa malu gilaaaa and I wish those people who involved in that surat-thingy don't remember haha malu ah. If media social were already existed back then during school days, aku rasa tak pepasal viral surat merepek hahaha kena cop budak wicet pun possible aku rasa lol.

Pastu teringat zaman kelas fardhu ain masa sekolah rendah, aku dengan kawan baik aku antara budak nakal. Yang aku peliknya, asal budak lelaki behave je hahaha si gegadis ni hyper betul. Kitorang berkejar dengan Ustaz Anuza (still remember his name because it's unique), ustaz siap angkat bulu ayam nak rotan tapi boleh gelak lagi sebab budak ni melawan cakap. Aaaa ustaz where are you now, aku tanya apa khabar ....

Pastu pergi kelas fardhu ain pakai kasut roda (90's kids should know this shoe), budak laki panggil langsuir sebab nampak macam terbang masuk camtu je dalam kelas hahaha and that's the biggest problem in primary school, bebudak laki panggil dengan gelaran macam-macam and it's quite offensive (at that time). Bila teringat balik, alahai gelaran je pun nak emo pehal haha (does that considered as verbal bullying? Yes ...?)

Then bukak facebook, stalk Musfirah (not intentionally) and tengok gambar dia masa taaruf week kat CFSIIUM PJ dulu. Datang satu feeling like keciknya dunia, dulu tak kenal sekarang rapat. Imagine dulu seramai-ramai manusia masa taaruf week tu, semua yang berteraburan tak kenal sesapa, sekarang dah kenal. Maybe masa taaruf week dulu ada terpandang tapi sebab tak kenal kan so buat bodoh je haha. I remember queuing behind a sister carrying a bag on her back, with name Salisa Sofya written on it. The funny thing is tak pernah tengok pun muka dia, tapi tengok nama tu unik and bila dah masuk Gombak, eh eh end up kenal sebab anak buah kelas fardhu ain and also anak lecturer Accounting.

Rindunya zaman muda-mudi.