Clumsy Driver

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Thursday night, I hit a motorcycle. Masa tu reverse nak masuk in between 2 cars and sumpah memang aku nampak tu ruang kosong (or maybe it was too dark I didn't see the motorcycle parked there and the reverse sensor didn't work ...?) but then bammm langgar motor sampai terbalik. Motor terbalik tu takde hal lagi sebab elok ja angkat and takde rosak pape. But, dia jatuh kena kereta sebelah. Kemek der.

Together with me in the car, Boom and Musfirah. Masa tu memang cuak taktau nak buat apa. Bila fikirkan duit yang bakal keluar untuk compensate ganti rugi, memang aku rasa nak lari terus dah tinggal camtu je. But then aku terpikir what if nanti tuan dia sumpah seranah aku and I would live in miserable sampai hari kiamat ha cemana. Kalau aku lari cemana aku nak jawab kat akhirat.

So dengan berat hatinya aku tinggalkan jugak nombor telefon, dengan harapan tuan kereta tu baik hati and maybe lepaskan or bayar sikit je haha. Toyota der, mesti ah expect kena bayar banyak kot. Lepas tu pergi handle program dengan hati tak tenang. Depa ni lagilah "ha nanti kau kena kahwin dengan dia." Haha padia I was pretty sure the owner is a girl.

Esoknya, tuan punya kereta whatsapp and she's a male. Haha bolehlah buat drama Isteriku Pelanggar Kereta hahahah okay not funny. Nasib baik la tak marah-marah and settle dengan elok. I still have to pay but not as much as I expected it would be. And yeah, settle sudah alhamdulillah. In case you wonder what happen next, nope takde macam kisah drama sebab dedua jaga ikhtilat (eh kononnya) haha tapi betullah takde pun melencong borak ke laut. Contohilah saya (perasan bagus puih padahal ... I'm worse than who you think I am)


It was really a cuak-nak-arwah experience. Dah settle semua baru bagitau mama and mama cakap "Nak buat macam mana, benda nak jadi. Ayah lagilah, satu kereta." Well yeah, ayah eksiden sampai penyet satu kereta hahaah okay doakan si Athirah tak cuai lagi bila drive memalam. Sebab memang baru perasan bila malam je automatik jadi extra clumsy. Ada eh macam tu?