Posts

Showing posts from November, 2016

Clumsy Driver

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Thursday night, I hit a motorcycle. Masa tu reverse nak masuk in between 2 cars and sumpah memang aku nampak tu ruang kosong (or maybe it was too dark I didn't see the motorcycle parked there and the reverse sensor didn't work ...?) but then bammm langgar motor sampai terbalik. Motor terbalik tu takde hal lagi sebab elok ja angkat and takde rosak pape. But, dia jatuh kena kereta sebelah. Kemek der.
Together with me in the car, Boom and Musfirah. Masa tu memang cuak taktau nak buat apa. Bila fikirkan duit yang bakal keluar untuk compensate ganti rugi, memang aku rasa nak lari terus dah tinggal camtu je. But then aku terpikir what if nanti tuan dia sumpah seranah aku and I would live in miserable sampai hari kiamat ha cemana. Kalau aku lari cemana aku nak jawab kat akhirat.
So dengan berat hatinya aku tinggalkan jugak nombor telefon, dengan harapan tuan kereta tu baik hati and maybe lepaskan or bayar sikit je haha. Toyota der, mesti ah expect k…

Leader?

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Last night, DnT bureau organized a talk titled Hijrah vs Hardship. Dipendekkan cerita, I was the Assistant Programme Manager for that program. Panjang ceritanya macam mana boleh jadi APM tu tapi malas nak cerita panjang. Cukuplah sekadar tahu dia macam lebih kurang appoint diri sendiri jadi haha ye memang syok sendiri.
Alkisahnya program ni dirancang last minute, and was about to be cancelled sebab APM ni asyik gesa PM (Programme Manager) suruh cancelkan program sebab takut tak dapat commitment from the committees since dah nak habis semester and everyone was busy with assignment and other things. Tapi nasib baiklah si Musfirah (the PM) ni positif sangat, she believed we can make it works. And yes, the program was successful. Walaupun last minute tapi committees semua memang buat kerja dengan purrfect. Function teroxxx! (gittew) Thanks y'all, ceq terharu for your commitment.
What I can see in myself is that -  I lack of leadership skills. Well ye…

Dinner EMSS

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Went to Annual Grand Dinner EMSS last night. (EMSS stands for Economics and Management Sciences Society)
The gorgeous ladies from DnT (yes sisters je yang mai, brothers pupus) Maaf sis korek hidung. Mus muka tak puas hati dengan brothers sports yang asyik berebut tempat ambik gambar dengan kitorang hahaha.
Asalnya memang tak nak join sebab rasa takde contribute pape kat society. But then, pi jelah memeriahkan majlis. Padahal duk sana krik krik jugak haha. Dressing pun tak ikut tema because I only came for food yes! #food4lyfe. The best part - my table was right beside him and yang tambah awkward bila duduk pulak menghadap dia eh padia laa hang tak reti cari seat lain ka. Indirectly we're having dinner together lol. Yeah I already moved on don't worry, but still get the butterflies whenever I see him, lelagi pakai suit camtu peh peh okay behave Athirah.
And finally, dapat jugak tangkap gambar dengan ka-chak box tu. Dah berapa kali pi festival d…

Simpleminded

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Taman Tasik Titiwangsa, 2016
This semester has been a slow start for my brain. I don't know why but I believe I must have done something wrong, or maybe I started getting further from Allah. Nauzubillah.
My last midterm exam was on last Friday and I ruined everything. I couldn't answer properly. Dia punya level takleh jawab yang sampai confirm failed punya. I mean it. Lepas exam tu rasa nak menangis je, tapi bila fikir balik tak nak balik bilik layan perasaan sebab takut aku buat benda bukan-bukan. But I cried when dad called me and asked about the exam. Lepas solat pun nangis.Peritnya tahan nangis weh.
Sedih bila orang cakap "Sembang ah, padahal markah tinggi jugak." This is the very reason why I don't want to talk to people about my worries - because not all of them can't help. People don't want to hear sad stories, they really don't. Who cares about your problems when they have theirs?
Tak tahu apa masalah aku deng…