Cooking

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

New semester is about to begin. Agak frust dengan result shortsem sebab worse than expected, bukanlah teruk sangat tapi bila dia tak meet expectation tu so macam sedih sikit ah. Harapannya, shortsem dapat tolong naikkan pointer. Realitinya, tak seindah harapan wah gitu kau berpuitis. But it's okay, I had fun during the short semester with the easy-going English lecturer and strict-but-nice OB lecturer. I'll try harder in shaa Allah.

This semester break was longer than usual - almost 3 weeks. Hahaha orang lain cuti 3 bulan, aku bersyukur la dapat jugak tanam anggur jap even 3 minggu je. What I've been doing? Lepak with the girls (I'll update about this soon) and belajar masak - tomyam sahaja. Duh ingatkan cuti ni boleh terer masak sampai tahap boleh jaga perut bakal zauj (arab sangat). But like I said, realiti tak seindah harapan. Or kata lainnya, sembaaaaaang.

Our menu for that day: 
Tomyam meriah, udang masak taucu, sayur apetah tak ingat nama and telur dadar pelengkap menu seharian.
(Most of them prepared by kakak)

Konon nak pandai masak, potong carrot sampai terhiris jari sendiri. Carrot tu keras sangat laa (bila masa pulak carrot lembut). Hey I'm good with knife okay, maybe hari tu memang nasib malang si jari. Tapi tomyam tu sedap, segala benda aku campak dalam tu sampai terhimpit depa semua dalam periuk. It's called tomyam meriah hahaha. Cuma still tak dapat the taste yang aku suka tu. Masak lagi complicated daripada baking, kot? Memang la main campak-campak boleh jadi makanan masalahnya nak kasi sedap tu peh perlu pakar bro.

Haih bakal zauj, awak makan kek or biskut tiap-tiap hari boleh tak?

Comments