2 Kisah Tragis

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

One month since the last post. Being too busy with you know, sleep. The worst short semester ever because all I did was sleeping like a beast. Dah memang dugong takkan ah nak sleep like a beauty ye dok? Haih anak dara padia lagu ni. Pantang ada masa free, tidoq. Pantang habis kelas awal, tidoq. Pantang kelas start lambat, tidoq. Pastu merungut lagi penat lah. Memang la penat, tidoq overdose.

What happened to me so far?

Tomyam tumpah atas laptop.
Matric card hilang.

Alkisah tomyam tu, em kalau tau dek mama ayah ni, confirm depa akan cakap "Ha makan la lagi sambil menghadap laptop." Malam kejadian tu, ceq kena siapkan resume untuk kelas English. Mati kutu den maso tu, nasib baik ada google docs tapi jenuh jugaklah nak menaip pakai handphone. Physical keyboard still the best, lagi copek den menaip. Nasib baik teringat ada brother ni iklan dia punya servis kat page iium. Terus cari, whatsapp, ha tudiaaa dia mai ambik laptop kat mahallah ni kau. Sonang bebeno la cita dia servis dengan dia ni. Esok tu dah siap haa. Cost me RM195 to repair the motherboard and keyboard. Duit yang terbang bagaikan air paip~ *nyanyi ikut irama lagu Sudirman okay*

Lopeh tu, matric card pulok. The last time I recalled myself holding it was on last Friday night, ceq keluar malam tu pi bukak puasa kat Pop's Eatery. Sumpah fries dia dengan cheese tu best!

 

Eh teriklan jap. Isnin nak pergi kelas tu dah rasa macam dia takde, tapi tak check sebab biasanya ada je dalam beg tu. Semalam cari selongkar segala beg, sah memang takde. Sakit kepala dah cuba nak trace balik last pegang dia kat mana. Maybe terjatuh and tak perasan. Tak buat report lagi ni sebab nak try tanya pakcik cleaner and guard dulu. Kalau takde jugak, bolehlah start balik nyanyi lagu kat ataih tu. Will cost me around RM30-RM50 and the worst part is, kaler kad matrik gantian ni tak selawa yang lama punya. Cis, now it will give double displeasure to look at my own matric card.

Bulan ni habis duit untuk kecuaian diri sendiri. Should be extra extra careful next time.