Panas

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

"Although it's hot, it didn't melt me like you do."
Ciaa ciaa ciaa.

Padia gedik sangat nah pickupline sentap sikit.
"Sepanas panas dunia hari ni, panas lagi api neraka."

Muhasabah orang kata, jangan kuat merungut walaupun panas. Kalau hujan lebat memanjang pun jangan merungut. Tapi serius laa memang panas sekarang. Pepagi nak pergi kelas, baru sarung jubah dah berpeluh padahal baru lepas mandi. Malam pulak even duk kat bilik je still berpeluh, nak tidoq kena mandi lagi sekali. Panas sampai dapat perfect combo - selsema batuk sakit kepala. Selsema tu sebab main kucing sebenarnya ... And belum pergi kem BTN lagi dah sunburn. Sabar, ini dugaan.

Next week dah start midterm, ada 2 paper before midsem break. And yeah tak dapat balik awal sebab kena pergi kem BTN, dang it! But it's okay, I'm kinda excited for it, except for the high possibilities of sunburn and greetings with the insects. Mohon jangan datang lipan sudah. Never been to such camp so yeah I'm hoping that I won't be so girlish, you know, like - oh my gosh lipas ew ew oh my gucci panas gila mana aircond oh my ada nyamuk - Well I'm not that girly though, but I'm not that tough. But I know I'm tough enough, so yeah bring it on! Not the lipan of course.

And yes finally, I have time of being alone in the weekend. Recently I read Maria Elena's blogpost about introverts and extroverts and that made me more certain that I'm an introvert. Anyway, wish me luck for the midterm exams and surviving the camp!