Homesick 2.0

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Hatyai Floating Market, 2016

The 2-week semester break has been short but meaningful to me (it will always be), sebab banyak spend masa dengan family. We even had family vacation ohhh it's been so long sebab susah nak cukup semua orang. Kakak pun tengah cuti lagi, memang cukup semua orang la especially bila ayah balik. Walaupun adik-beradik perangai macam hantu semua, bila jauh memang sunyi. So bila balik yuyaiyey tu rasa macam hmm macam tulah.

Thanks to CNY, I went back home after one week in yuyaiyey hahahaha padia baru satu minggu masuk dah balik rumah. Maka dengan ini, aku mengistisyharkan prinsip aku "Baliklah selagi boleh balik". Haha betul what. Satgi dah start kelas hari sabtu, jangan haraplah nak balik. Balik rumah sini maybe possible but balik kelantan hmm nope I guess. Few days back, terpikir nak stay kat rumah forever, which means quitting my study. I don't know why, macam hilang passion nak study, for now. Let's just hope I don't feel like this forever. Otherwise I might really quit.

Tengok bekas gula teringat mama sebab ambik from rumah, tengok pendrive teringat ayah sebab ambik ayah punya, tengok printer teringat adik-beradik sebab pi beli sekali dengan depa. Boleh kata almost everything in this room reminds me to them. Well you can laugh if you think I'm oversensitive but I really appreciate the little things, even the little moments. Hati tisu jugak minah ni.