Posts

Showing posts from February, 2016

Kolot

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Hari tu mama ada call cerita pasal kes perempuan kena raba or cabul dengan bangla, even ada lelaki (her husband if I'm not mistaken) kat situ. Alhamdulillah malaysia masih aman. Please understand sarcastism. Girls, tolonglah pandai jaga diri. Jangan keluar memalam, or at least la kalau nak sangat keluar malam, jangan kerap sangat. Tolong paham jantan ni kalau dah nafsu tak betul, awak pakai la telekung solat keluar pun, depa tetap gatai. Aku tak paham jantan gatai ni pikir ape sebenarnya eh? Haih.
Parents aku takdelah strict sangat. Takdenya yang jenis tak kasi keluar langsung, no. Kalau time balik rumah, semua adik-beradik ada, parents kasi je keluar berempat even kami semua perempuan. But, they never let us go out during night. Yelah kalau ikutkan malam jelah segala jenis penyangak nak keluar haha yelah siang hari pun ada. Bukan ape, mau jadi pape time memalam, dahlah semua perempuan, bahaya la kan?
Now that I'm away from them, I can do wh…

Homesick 2.0

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Hatyai Floating Market, 2016
The 2-week semester break has been short but meaningful to me (it will always be), sebab banyak spend masa dengan family. We even had family vacation ohhh it's been so long sebab susah nak cukup semua orang. Kakak pun tengah cuti lagi, memang cukup semua orang la especially bila ayah balik. Walaupun adik-beradik perangai macam hantu semua, bila jauh memang sunyi. So bila balik yuyaiyey tu rasa macam hmm macam tulah.
Thanks to CNY, I went back home after one week in yuyaiyey hahahaha padia baru satu minggu masuk dah balik rumah. Maka dengan ini, aku mengistisyharkan prinsip aku "Baliklah selagi boleh balik". Haha betul what. Satgi dah start kelas hari sabtu, jangan haraplah nak balik. Balik rumah sini maybe possible but balik kelantan hmm nope I guess. Few days back, terpikir nak stay kat rumah forever, which means quitting my study. I don't know why, macam hilang passion nak study, for now. Let's just…