Posts

Showing posts from December, 2015

Group Assignments

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Phew. It's over. The crazy sem is over, and it's just the first year. Baru first year dah rasa nak gila, nanti final year takde rupa manusia dah kot aku nanti.
Just so you know, sem ni banyak group assignments (yeah already toldchu before). Out of 6 subjects I'm taking, 5 of them have group assignments! Assignments takdelah susah mana pun, yang susah bila kita kena deal dengan ragam orang. Okay fine, first assignment FIE susah nak arwah sebab tak reti nak buat and ayat article tu sumpah macam keling sampai kena repeat baca ayat yang sama semata-mata nak paham apa benda yang dia nak sampaikan. We have to read it with a right intonation to understand.
Akan ada jenis groupmate yang lesap sepanjang sem (Alhamdulillah tak pernah lagi dapat groupmate macam ni), yang tak ambil kisah bila nak hantar apa nak kena buat and such, yang pemalas and buat kerja acuh tak acuh main copy paste je from source lain, yang busy sampai tak boleh nak spend masa …