Road To Final Exam : Year 1 Sem 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

So, yesterday marked the last day of lecture, of the first semester of degree. Tapi sumpah hambar, last class takde feel macam last class pun. Probably there's no bond between the classmates. Classmates around 50 orang for each class and I have total of 6 classes with different classmates, kau rasa nak bonding celah mana? Classmates sendiri pun tak ingat nak buat acano.

Atau mungkin cuti untuk degree pendek sangat so they don't bother of the farewell, sebab next sem jumpa muka sama jugak kat kulliyyah. Tapi kelas lain ade je buat makan-makan ... hang ni makan nombor satu pastu membebel gemuk zzz hashtag hati perempuan. No, I'm not as complicated as yuhanis (the female character in the recently famous drama) Eh tak layan pun drama tu, tengok orang duk pot pet pot pet kat twitter je.

Since the lecture is over, now here comes the final examzzzzzzzzz. Dari CFS lagi dah terbiasa dengan subjek sikit setiap sem (paling banyak pun 4 subjek) so I'm not really sure boleh survive ke tak 6 subjek ni, but so far so good, except for the islamic finance, my worst nightmare! And microeconomics, and management, and islamic worldview. The favourite is of course, Statistics (mungkinkah sebab ada favourite person di situ?) Mungkin, tapi sape jela hahaha tak kenal classmate weh. Taklah, obviously I love statistics sebab subjek mengira kan, and mungkin jugak sebab markah quiz boleh tahan so dia punya feel tu cam semangat sikit. 9 days to go zzzz wish me luck!

  1. Study Circle 2
  2. The Islamic Worldview
  3. Principles of Microeconomics
  4. Foundation of Islamic Finance
  5. Statistical Methods
  6. Principles & Practice of Management
  7. Financial Accounting Fundamentals

Rabbi yassir wala tu'assir rabbi tammim bil khair
"Wahai Tuhanku, permudahkanlah urusanku jangan disulitkan. Wahai Tuhanku, akhirilah urusanku dengan baik."