Crash Course

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Study week - a week of being imprisoned in my own room. Kalau biasanya lepas balik kelas punyalah excited nak balik bilik, but this time, kalau boleh memang tak nak masuk bilik. Once masuk, tengok meja bersepah dengan buku and kertas, kinda gives me the pressure. The final exam pressure. Eh pondan betul, baru first year first sem, stress kalah orang dah final year. Tak stress sangat pun, it's just that I hate the fact that I must not waste time, not even a second. Tak sompat nak layan Roommate zzz. Padan muka study last minute, hang ingat hang otak turbo nak serap semua sekali at one time? Kalau siput buatlah cara siput, study awal-awal.

Sepanjang study week, ada program Crash Course organized by Chilly Willy. Ni geng bebudak 1-year yang hebat mantop tiptop yang handle. Since CFS lagi dah ada program ni. Crash course ni macam revision class which meant to help those who are weak in certain subjects. The tutors are the students itself, mana-mana yang boleh dikatakan mahir dalam certain subjects. Ada yang ajar from A to Z, ada yang focus on the difficult part - lain orang lain approach but they tried their best to help.

I'm super duper weak in Islamic Finance, and yeah I started to see a clearer view of it once I attended this revision class. Hang paham tak, sepanjang satu sem duk ulang-alik pergi kelas tapi entah apa benda masuk dalam otak. It was okay in the early semester, pastu bila dah banyak sangat islamic financial products, semua mixed dalam otak and yeah, by that time, degree in Islamic Finance is no longer my second option hahahaha k.

My tutor, Dayana and Shasha, serius rasa nak peluk korang because you are my saviours hahaha over. Seriously memang rasa cam bersyukur sebab Allah rajinkan diri aku join program ni. Kalau tak dah stress sorang-sorang dalam bilik sebab sampai ke sudah baca tapi tak paham paham. Memang kalau nak cakap terima kasih je rasa tak cukup but tu je yang mampu. To all the tutors of Chilly Willy and the one who organized this, thanks a lot! Bukan senang nak spend masa nak ajar siput-siput yang hidup segan mati tak mahu ni. Allah je yang boleh balas jasa korang :)