Posts

Showing posts from March, 2015

Health

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Aku, walaupun bambam tapi alhamdulillah still sihat, bebas penyakit. Tak pernah buat full medical check-up and tak pernah ada health complication so tak tahu ada penyakit ke tak but I hope I'm disease-free! (Is there such a word?) Eh alergik bulu kucing kira penyakit ke? But at least I know I'm allergic to cats fur so I try not to play with my cats too often. Tu boleh dikira sebagai ikhtiar nak elakkan effect dia la kan which is gatal hidung sampai bersin bergegar dunia.
Before masuk degree, aku gastrik kaw kaw punya beb. First time kena and tak expect sakit dia sampai macam tu sekali. Seminggu lebih jugak la melarat sampai masa taaruf week pun still sakit. Nak telan ubat tu memang malas, yeah tell me sape jelah yang suka makan ubat kan. Tapi sebab nak cepat sembuh, aku hadap jelah ubat tu. And alhamdulillah I got better day by day. Tak, bukan nak bertuhankan ubat tu, cuma nak cakap ubat tu sebagai ikhtiar kita untuk sembuh, and the rest we j…

Jaga Mata Jaga Hati

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Kisah aku dengan crush paling parah masa form 4. Crush dekat bad boy pheww hey bad boy looks cool hahahahaha okay enough. He’s a year older and kelas kitorang dulu agak dekat so yeah everyday usha mamat tu. And I talked a lot about him in my blog. His ‘crush-nickname’ is ‘Kiseop’ or Cookie. Why Kiseop? I was a kpopper at that time, and yeah my bias is Kiseop from U-Kiss and they kinda look alike so yeah that’s why.
The other guy is Z or Zathura (Bie kasi nama ni), also a year older. Woohoo I change from ‘Kiseop’ to Z in the same year. Yang ni memang takleh blah aku rasa macam nak lempang diri sendiri sebab gedik tak sudah. Aku cilok masuk kelas dia letak note wish goodluck untuk SPM, not once but twice. Paling lawak bila pergi kali kedua, tengok note yang first tu ada reply hiks. Berbunga-bunga masa tu bhaaa, tapi bila ingat balik rasa macam apebenda lah aku ni dah form 4 perangai macam budak sekolah rendah letak note bagai. Point dia, jangan jadi ge…

That One Friend

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Kita semua ada jenis kawan yang takleh terima bila kita cakap something yang berlainan dengan apa yang dia nak dengar. Contoh, kau ada kawan yang baru berselisih faham dengan kawan dia. Punya sakan la ni dia bercerita pung pang pung pang kat hang, duk salahkan kawan dia 200% padahal based on cerita dia tu macam kawan dia tak salah pape pun tapi sebaliknya kawan hang tu yang salah. Mungkin kawan hang yang oversensitive kan. Pastu hang pulak jenis orang yang bersangka baik, hang bagitau dia “Oh salah faham je tu. Maybe dia ada hal or problem lain. Awak kena husnuzon.” Terus kawan hang moody dengan hang. And dia pi pulak mengadu kat kawan dia yang lain and respons yang dia dapat “Sampai hati dia buat macam tu. Bodoh ah blah blah blah.” Terus dia excited ah sebab ada orang memahami dia, kononnya lah. Then tetiba hang pulak jadi topik mengumpat dia, dia cakap hang tak memahami dia ...... Now boleh paham tak apa yang aku nak bagitau? Tak semua orang boleh …