Road To Degree : Part 4

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

One week left before the enrolment. I started packing some of my things last week and I think I’ll bring lots of things, well you know girls aha! Okay I’m kinda nervous, because of few things.

Taaruf Week
Need to bear in mind, taaruf week for degree tak sama macam foundation dulu, dengar katanya macam penat sikit. Kat Gombak pulak tu, of course lah lagi besar daripada PJ and uh tak larat for the campus tour. Boleh kasi excuse tak untuk bebudak econs? Kami dah puas meneroka kat Gombak for one year and half adeh okay okay jangan mengada kau ingat kau anak raja boleh dapat excuse untuk alasan yang entah pape tu? You wish, sister.

Roommates
After three semesters being with the same roommates, so this time I’ll be getting the new ones. Not hoping too much, cukuplah sekadar roommates yang baik, tak cerewet and pembersih. Because a room is like a home so whenever you come home, you want to come back home feeling relaxed. Kalau dapat roommate asyik bikin stress je, baik tidoq kat musolla jela hahaha. “Hello, I’m your roommate.” Ceh speaking mat salleh kauuuu.

Classmates
Being with the same classmates (almost all of them) for three semesters, now I’ll be in randomly choosen classes. Hoping to see new faces haha kejam gilaaa ayat macam tak nak jumpa dah classmates dedulu. Kalau boleh nak je sekelas dengan geng 921 sampai graduate, at least dah kenal semua kan and easy to get along. Tapi tak mencabar ah, you won’t have the experience of knowing new people every semester. Eh cakap orang padahal aku gedik je nak sekelas dengan Aimi and Boom haha sebab dah lama duk sekelas dengan orang sama so macam susah nak kenal dengan orang baru. Okay takpe kita tengok macam mana nanti.

Before ni agak excited jugak la nak masuk degree ni, but now not only butterflies, but I guess there is hurricane as well, here in this fat tummy. Cuak cuak cuak because I’m terribly bad at making friends, and I don’t really know how to start a conversation, or introducing myself. Gosh I hope everything goes well.