Road To Degree : Part 2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Bertemu kita kembali dalam rancangan Road To Degree, apabila wanita berbicara. Hmm macam tak kena je tagline tu kan. Okay so now in part 2, I’m going to talk about the offer letter. IIUM is just full of surprises, we call it “UIA-NESS.” Awai-awai dengaq offer letter keluar on 2nd January pastu bila semua orang dah try bagai nak rak bagai nak almari apa semua, tak dapat-dapat jugak offer letter tu, baru lah dapat info yang offer letter keluar on 7th January. Well biasa la tu hahaha so bakal student yuyaiyey, you’ll get used to it.



Alhamdulillah I managed to get the course I want – Accounting. Some people don’t get the course they want but hey, chill. Course yang tertulis kat offer letter tu hanya sekadar dakwat di offer letter. You’ll get the chance to choose the course in second year. First year ni kita lek dulu sebab semua akan ambik subjek yang sama which are the basic subjects required before entering the department (Dept of Accounting, Islamic Finance, Business Administration or Economics)

As for the mahallah, I got mahallah Safiyyah, the one yang sebelah main entrance yuyaiyey. So I was like okay macam jadi guard yuyaiyey pulak hahahaha takde lah. Dohla keno tohok jauh daghipado oghe laing (hoh mu translate la sendiri hiks). Aimi dapat Sumayyah and Boom dapat Nusaibah. Kitorang semua dapat mahallah lain-lain tapi at least mahallah depa dekat-dekat. Sedih baq hang! Roommates pulak, Anis dapat Nusaibah while the three of us (me, Jipoh and Hazirah) dapat mahallah yang sama. Alhamdulillah ada jugak geng.

Member hantar gambar bilik mahallah Safiyyah, mak aih perabot baru dah okay dah tapi kaler hijau striking tu dah kenapa? Hahaha stress pulak aku. Kalau hijau lembut okay jugak, ni tak. Kang everytime masuk bilik boleh sakit kepala sebab warna dia hahahahaha kau gelak kenapa kau ingat lawak. Habis la aku, dahlah langsir bilik pun kaler hijau, sebab ambik ayah punya yang dah tak guna. Nak guna langsir tu pun berat hati, apatah lagi perabot yang hijau menyalaaa ni lahai aip sister mohon jangan cerewet sangat. Ada perabot pun dah bersyukur, kalau kena tidoq ataih lantai? Tak ke naya tu.

I just need to get ready for the war later, at midnight. What war? “The Prereg War.” Nantikan update seterusnya di waktu yang entah bila pada hari yang entah bila di blog ini. Sekian :)