Road To Degree : Part 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

I must be seriously bored that I come up with this kind of journey journal – road to degree. Don’t read if you don’t want to. I just write for fun, because I have nothing better to do other than the house cleaning, yeah.

Selesai sudah streamlining tadi, haku hingatkan hape la padahal pilih course based on kita punya preference je. So guess what’s my first option? ... Yes, of course.

1. Bachelor of Accounting
2. Bachelor of Science (Islamic Finance)
3. Bachelor of Business Administration
4. Bachelor of Economics

Hey you no.4, what are you doing there? You aren’t supposed to be in the list hahaha I don’t really like you but I really need you, just in case. Yeah accept the truth Economics, awak tu spare part je untuk saya but no worry, ramai lagi cerdik pandai yang nak kat awak okay. Takmo nangis ye (whut de fish I’m talking to)

But still, first year of degree, kena hadap ekonomi jugak aaaa takmau, seksa jiwa ragaku. Ingat lagi masa kelas last Economics hari tu, madam ajar laju gila nak arwah sebab nak habiskan syllabus, rasa macam nyawa-nyawa ikan dah sebab tak sempat nak hadam satu part, dah kena masuk satu part lain. Habis je kelas baru rasa boleh bernafas. Jawab exam, haa ambik kau entah amende merapu. Janji lulus iye dok hahaha masyaAllah sister teruk ngat mung nih.

Abam kakak senior cakap degree accounting paling tough, yelah dengan subjek lagi banyak daripada course lain, credit hours pun tak nak kalah kauuu. Minimum 4 years, so by the time I finished my degree, I’m already 23. Okay set, kahwin jom. *lempang berjemaah*

Let’s pray for the best, may the first option be in my favour.