Crushed Crush

Biasa lah duk mengemas bilik, 30% je mengemas, lagi 70% buat throwback bila jumpa harta karun yang entah berapa kurun bertapa dalam bilik tu. Duk mengemas buku-buku tadi, jumpalah harta karun yang memang takde nilai pun kalau nak jual tapi kenapa panggil harta karun jugak eh suka hati aku nak panggil harta karun ke hape ke kau tak puas hati apehal dey dah kenapa tetiba cari gaduh ya ampun maaf buk jk rowling not that jk rowling I mean just kidding. Ok, enough.

I found some collections of my cerpen. Woo bercerpen kau nyah, dude tu zaman kanak-kanak hingusan, aku sendiri baca balik pun aku rasa malu gila entah apa benda aku tulis. Then this idea crossed my mind – my university’s life story, especially about my crush. But then I was like, what the fish I want to create a story that will just remind me of him? Lek ah let bygone be bygone, dah move on dah pun, completely empty. Yang duk kenang watpa lagi, dah jadi kumbang orang dah pun. 

Member aku, Boom, cakap kisah aku dah macam dalam drama dah. Luls I’m kind of agree with her. Macam mana yang boleh jadi macam drama tu, biarlah rahsia eceh. Malaih nak cerita, takdak orang kisah pun. Probably they thought I’m not serious about him so when ‘that’ happens, nobody ever ask whether I’m okay or not. It’s fine, I’m telling you myself, I’m okay but I was having hard time accepting the truth. Biasa ah, kau nak expect semua benda happy ending pun tak boleh. Nak meratap pun tak guna bukannya boleh dapat apa yang kita nak. “The world isn’t a wish-granting factory.” Accept the fact and move on.

Eh tetiba emo hahaha kbai.