Posts

Showing posts from November, 2014

Crushed Crush

Biasa lah duk mengemas bilik, 30% je mengemas, lagi 70% buat throwback bila jumpa harta karun yang entah berapa kurun bertapa dalam bilik tu. Duk mengemas buku-buku tadi, jumpalah harta karun yang memang takde nilai pun kalau nak jual tapi kenapa panggil harta karun jugak eh suka hati aku nak panggil harta karun ke hape ke kau tak puas hati apehal dey dah kenapa tetiba cari gaduh ya ampun maaf buk jk rowling not that jk rowling I mean just kidding. Ok, enough.
I found some collections of my cerpen. Woo bercerpen kau nyah, dude tu zaman kanak-kanak hingusan, aku sendiri baca balik pun aku rasa malu gila entah apa benda aku tulis. Then this idea crossed my mind – my university’s life story, especially about my crush. But then I was like, what the fish I want to create a story that will just remind me of him? Lek ah let bygone be bygone, dah move on dah pun, completely empty. Yang duk kenang watpa lagi, dah jadi kumbang orang dah pun. 
Member aku, Boom, cakap kisah aku dah macam dalam d…

Road To Degree : Part 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
I must be seriously bored that I come up with this kind of journey journal – road to degree. Don’t read if you don’t want to. I just write for fun, because I have nothing better to do other than the house cleaning, yeah.
Selesai sudah streamlining tadi, haku hingatkan hape la padahal pilih course based on kita punya preference je. So guess what’s my first option? ... Yes, of course.
1.Bachelor of Accounting 2.Bachelor of Science (Islamic Finance) 3.Bachelor of Business Administration 4.Bachelor of Economics
Hey you no.4, what are you doing there? You aren’t supposed to be in the list hahaha I don’t really like you but I really need you, just in case. Yeah accept the truth Economics, awak tu spare part je untuk saya but no worry, ramai lagi cerdik pandai yang nak kat awak okay. Takmo nangis ye (whut de fish I’m talking to)
But still, first year of degree, kena hadap ekonomi jugak aaaa takmau, seksa jiwa ragaku. Ingat lagi masa kelas last Economics hari tu…

Ex-CFS, I am

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Walaupun dah almost sebulan tinggalkan cfs, sekarang baru rasa like an official ex-cfs sebab result final semester dah keluar. Toldchu my last semester was the worst semester, ever! And result pun of course lah, the worst. The result turned out to be just as I expected, or hoped actually. Thanks to lecturers, especially ustaz maulana for not letting the history of my btq happen again. So overall, BTQ is the only subject with different capital (you know what I mean).
Speaking about the worst, yeah I’m not the worst but for me it is the worst! Maybe sebab dah biasa nak yang terbaik kan so bila dapat below expectation tu, dia punya feeling tu lain macam. Sorry to say bukan tak bersyukur tapi tak nak biasakan diri dengan result yang not-so-good. Sebab once kita dah terbiasa dengan result camtu, we’ll be like “Alah biasalah result aku memang selalu rendah.” You see that there’s no motivation to improve, to be better.
Even though aku selalu nak yang terbai…