Taaruf Week IIUM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Pheww it's been a year. A year ago, exactly on this date, gue melangkah masuk ke CFS IIUM PJ. Okay tak melangkah masuk pun senanye sebab naik kereta so, meluncur masuk? Gahhh why bother why bother. Feeling cuak tu pehh takyah cakap sebab tak pernah jauh dengan family and bakal ditinggalkan kat situ sorang-sorang and ohmaigod we have to wear white tudung on registration day (also during the taaruf week) so yeah I don't have any confidence at all.

Alone, takde pun schoolmate yang satu course dengan aku. Ada dua pupu yang masuk CFS jugak tapi dia lelaki, derr takkan aku nak berkepit dengan lelaki. And yeah on that day, first meeting with the roommates. First jumpa Hazirah, Azifah (famously known as Jipoh) and then Anis. Awkward level infinity ya rabbi, I seriously bad at making friends. Depa elok-elok je borak, aku hmmm teringat family kot plus kena guna bahasa baru kan hahaha so awkward.

Taaruf week in CFS IIUM awesome ah wa cakap lu. Senior semua baik, muka manis, selalu senyum and guided us well. So takde lah nak rasa stress dengan senior yang garang duk menjerit ke hape kan. And jadual sepanjang taaruf week pun boleh tahan, tido tak lewat and banyak masa free la. So adik-adik, don't worry. You'll enjoy taaruf week. Akak malas nak cerita panjang lebar sebab nanti tak surprise. Just go and experience it yourself. Wait, who am I talking to?

Best part, belajar nyanyi lagu CFS IIUM sebab lagu dia best hahahaha lagu comel sangat. And pakai baju batik for the first time hahahaha yelah tak pernah tinggal kat asrama so takde chance nak pakai baju batik. Tapi dia punya kedut tu degil gila nak arwah, punyalah lama nak hilang kedut pastu duduk seminit je dah kedut. Sensitif kau ye, batik. Nasib baik lawa.

Rindu suasana Taaruf Week.