Posts

Showing posts from June, 2014

Final Semester

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
No, bukan final semester untuk degree. Final semester for foundation je senanye hahaha tapi excited macam dah nak habis degree puihhh mohon jangan excited sangat. Result for last semester dah keluar and alhamdulillah, for the first time capai target. And everyone dreams for this but too bad tak dapat dean's list sebab credit hours tak cukup. I mean, for sure la dapat dean's list with that kind of pointer, cuma tak dapat sijil dean's list. Hmmm takpela, at least I've done my best and got the best. Alhamdulillah.
So here I am, not fully ready for the last semester. Nak tak nak kena masuk balik jugak so, hi Sem 3! Be nice to me please sebab semester ni nak hadap subjek baru - Statistics, Economics and Understanding Islam (UI). Boleh tahan cuak jugak sebab subjek baru and tak pernah ada basic dalam subjek ni especially econs. Mohon otak boleh get ready sebab banyak input nak masuk and nak kena ingat. And yes, meeting UI again (adik-beradi…

Taaruf Week IIUM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Pheww it's been a year. A year ago, exactly on this date, gue melangkah masuk ke CFS IIUM PJ. Okay tak melangkah masuk pun senanye sebab naik kereta so, meluncur masuk? Gahhh why bother why bother. Feeling cuak tu pehh takyah cakap sebab tak pernah jauh dengan family and bakal ditinggalkan kat situ sorang-sorang and ohmaigod we have to wear white tudung on registration day (also during the taaruf week) so yeah I don't have any confidence at all.
Alone, takde pun schoolmate yang satu course dengan aku. Ada dua pupu yang masuk CFS jugak tapi dia lelaki, derr takkan aku nak berkepit dengan lelaki. And yeah on that day, first meeting with the roommates. First jumpa Hazirah, Azifah (famously known as Jipoh) and then Anis. Awkward level infinity ya rabbi, I seriously bad at making friends. Depa elok-elok je borak, aku hmmm teringat family kot plus kena guna bahasa baru kan hahaha so awkward.
Taaruf week in CFS IIUM awesome ah wa cakap lu. Senior se…