Posts

Showing posts from April, 2014

Ikhlas

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Susahnya nak ikhlaskan diri kalau hati tak terbukak nak terima ilmu. I don't know why but everything seems so wrong this semester. Walaupun jadual kelas takdelah packed sangat macam sem lepas, tapi die punya stress level tu lagi tinggi. Stress sebab ape pun aku taktau. Bila pikir je banyak kerja tak settle, mulalah gelabah nak nangis sampai migrain sampai sakit kepala.
Sampai satu tahap aku rasa nak give up, member ade share reminder that said "When you feel like quitting, think about why you started." Okay aku pilih UIA bukan sebab nak further study je, but as the platform aku nak cuba ubah diri aku, into a better person than before. Tapi bila banyak peluang untuk aku terima ilmu agama, terima usrah untuk rapatkan ukhwah, hati ni macam degil gila macam nak rebel je. As if hati tak terbukak nak terima ilmu. Astaghfirullahalazim.
Salah satu sebab kita selalu rasa stress sebab kita jauh daripada Dia. Let say kau just focus study tapi ilmu…