High School

Jujur aku cakap, dalam banyak-banyak fasa life aku, aku paling sayang zaman sekolah menengah. Because in high school, I learnt a lot. Not just for academics, but for life as well. Masa tu jugaklah kau start melalui perubahan - puberty lah senang cite. Masa tu jugaklah kau kenal sape kawan sape lawan. Masa tu jugak lah kau gatal nak bercinta bagai nak rak padahal umur baru belasan tahun tak payah nak berangan lah, cinta monyet memang kekal menjadi monyet. Dushh kena batang hidung. And masa tu jugaklah kau rasa asyik nak rebel je kekadang rase nak main rempuh je school rules hiks. Eh aku tak, aku budak baik *wink*

Out of all 5 classes I've been throughout my high school years, I love 5 Sigma the most. And yeah 4 Sigma in second place. Because I'm so in love with Sigmarians. We're just like family, doing almost all things together. Makan nasi bungkus ramai-ramai sampai penuh dua meja besar kitorang conquer. Pantang nampak kamera, semua berpusu-pusu bertolak-tolak nak masuk dalam gambar haha. Korang imagine lah, at first nak ambik gambar berdua je and then ade lah suara "Nak jugak, nak masuk jugak" and tadaaa tetiba jadi complete gambar kelas. Haha gila kamera bak hang. Nyanyi lagu dalam kelas tanpa segan silu. Jamuan makan (favourite part) and iftar together. And I can get along with all Sigmarians. Sebab kekadang certain kelas ni die berpuak-puak and tak bercampur dengan puak yang lain. Tak dinafikan lah kelas kitorang pun ade puak tapi everyone is getting along very well. Bila together, title puak letak tepi. Seriously hoping this family-kind-of-friendship will last long. Uhibbukum fillah :)

The Sigmarians. Fatin and Ahmad were missing in action.

In third place is 2 Alfa. My first and last time in the first class wooo. Dia punya suasana tu tak macam kelas lain tau. Kelas bebudak pandai kannnn ceh poyo pulak aku. Aku tersesat kat situ sebenarnya, maybe cikgu tersalah masukkan nama aku dalam kelas tu. But anyway, I had fun in that class. Berpeluang study dengan orang-orang pandai genius otak bergeliga macam tembaga. Ehhh? What I like about this class hmmm banyak jamuan birthday haha. Kira sama macam Sigmarians lah, asyik makan je. Cuma kekadang dalam kelas ni susah nak get along dengan bebudak pandai ni, segan bak hang. Kelas yang first yang buat baju kelas. And kelas yang sangat competitive mashaAllah. Haha hang tau dak, everytime ade pertandingan keceriaan kelas, memang kelas kitorang kecoh busy mengalahkan PM nak decorate kelas lawa-lawa. Gantung itu ini, tampal itu ini. And yeah, it worth the efforts sebab kitorang menang bukan untuk peringkat tingkatan je, tapi peringkat keseluruhan sekali wooo applause!

Cukup lah kot sekadar aku bagitau top 3 favourite classes. The other classes (form 1 and 3) pun tak kurang hebatnye. It's just that sometimes you feel the hatred towards some classes when you had a tough year on that year, of course. Gone through lotsa problems and problems and problems and people. Haha my bestfriends know which class I'm talking about. But I don't mind. Problems taught me a lot. How to behave, how to react and the most important - don't get into puppy love. I hate that year, the toughest year. Okay enough said.

I can't help myself with the flashback. Bye.