Bieeee

Assalamualaikum and peace yo! 

Throwback zaman muda.

Today, let's just give the spotlight to this person. The youngest among four of us but the most mature I guess. Okay that's a fact actually, not just a wild guess. Aku panggil dia limau, sebab muka dia bulat macam limau mandarin. She's okay with that though haha. FYI, dia cakap bila dia tengok Perry the Platypus dalam citer Phineas and Ferb tu, die teringat kat aku. Haha seriously, do I look like platypus? Grrrrr *bunyi Perry* And so, who's this person? Yea, a girl named Nor Nabihah binti Mohd Azmi. I prefer calling her Bie. "Bie~ Bie~"

I don't remember when I exactly know her but all I know, we're classmates in Standard 6. But then we went into high school, and we're classmates again in Form 1. Sejak tulah aku mula rapat dengan Bie the Buzzlightyear ni. Then bila Form 2, agak renggang sikit sebab lain-lain kelas and kelas pulak jauh-jauh. So agak kemalasan lah nak berulang-alik tu haha. We're classmates again in Form 3 sampai lah Form 5. Nampak tak jodoh dengan dia? Berpisah sekejap time Form 2 then bersatu kembali time Form 3 [ayat skema habis] Betul lah orang cakap, kalau jodoh tak ke mana. Haha what's my point actually?

She's a good leader, I mean like she knows how to manage things well. Kalau benda tak jadi seperti yang di-plan, mesti die ade jalan lain. Unlike me, terus give up haha. Poyo je itew ni kan. Dia suka cooking cooking especially pastry. Suka bebeno die buat kek itu ini. Kek batik dia best wa cakap lu, terbaik dari ladang. She made it by herself, only by herself. Kalau aku? Puiiii nak buat kek coklat pun guna tepung ready-made je. Nak kek batik, merengek je mintak suruh mama buat. Nampak tak betapa tinggi nya tahap mengada anak Wan Marzuki dan Norisa ni?

Bie ni kpopper tegar tawukkk. Haha tegar ke tak eh? I don't know about that tapi yang pastinye, dalam handphone dia mostly lagu Korea Korea Korea. Kalau time malas sangat nak download lagu Korea, bluetooth dengan dia je. Haha pembekal lagu Korea tak bertauliah. And pembekal tisu jugak. Kalau waktu emergency kat sekolah yang memerlukan tisu teramat sangat such as ... you name it haha. Kalau nak tisu memang bising-bising panggil die la. "Bie, ade tisu?" "BIE, ade tisu?" "BIE, ADE tisu?" "BIE, ADE TISU?" Okay enough, nak lebih-lebih.

Aku suka peluk lengan dia, empuk gitu. She's the bestfriend that I think more to good-mom type. Kalau nak lintas jalan kan, mesti dia pimpin tangan sebab aku ni punyalah penakut nak lintas jalan. Athirah, you're not a kid anymore, stop burdening your friends. And she's the type yang outspoken tau, kalau tak puas hati ke, cakap terus-terang in a proper way la, takde simpan simpan. I wish I could be like that. Also, she's not that type yang suka merajuk. Jarang sangat nak tengok dia merajuk, almost tak pernah merajuk rasenye. Rileks, cool and be the way she is. Bie is cool oyeah. Not to forget, dia ni kan pending tau. Kalau orang lain tengah berbual, bila orang dah kat pertengahan topik tu baru dia tanya tengah cakap pasal ape. 

So to my one and only limau, I'm glad that you came in my life and cheer up my world. Be my best buddy today, tomorrow and till the end of the world and the life afterwards.

Visit her blog here.