New phase


Assalamualaikum dan salam Jumaat ;)

Sedikit perkongsian. Renungkan and made your choice ;)

Everyone is leaving soon, and so do I. I've made up my mind and I chose Foundation in Economics and Management Sciences in UIA, bakal mendaftarkan diri pada 10 Jun 2013. Bila dah nak further study ke peringkat lebih tinggi ni, mula lah berharap dapat masuk sekolah balik. Dasar manusia mengada-ngada, time sekolah tak sabar nak habis sekolah. Bila dah habis sekolah, rindu nak sekolah balik lah. Bukan nak point kat sape2 lah, ni tuan punya badan sendiri yang memang mengada. Life must go on so let's just follow with the flow.

Kindergarten > School > Higher education > Get a job > Married > Have children > Have grandchildren > Die.

Kira itew ni baru kat fasa 3 la - higher education. Ala, kena lepas fasa 4 baru boleh masuk fasa 5 - married muehehe. Athirah, kau jangan gedik melampau sangat boleh tak? Okay back to reality. Some of my friends dah nak pergi sambung study next week, meninggalkan nenek kebayan ini yang masih berpeluang menghabiskan sisa hidup sebagai suri rumah part-time sebelum kembali semula ke dunia study study study. Mak aihh, otak dah berkarat biru ni, susah lah ini macam. Nanti kan asyik loading je, orang lain dah sampai ke bulan, itew still kat bumi. Aiyaa tak mau la itu macam. *Mamak mane sesat ni*

And sooooo, I'll be leaving my home, just on my own. Berdebar tak payah cakap lah, dah tahap maksimum yang paling maksimum dah. Berhijrah ke negeri orang, melanjutkan pelajaran di tempat baru, dengan environment baru, new people. The main point is, "Will I survive?" I told this to my friend and he said, "Kena kuatkan diri, mohon pertolongan daripada Allah, jaga solat and maruah diri." Yeah, tu jelah kunci dia kan, minta tolong dengan Allah. Bukan ape, tak pernah jauh dengan family and berseorangan di tempat baru, sebab tu aku takut. Stay kat asrama yang beberapa km dari tu pun boleh homesick menangis nak balik, apatah lagi yang jauh beribu-ribu km ni. FYI, aku tak manja, cuma tak biasa berjauhan, that's it. Jangan kata aku manja, tampar kang. Amaran keras!

How will it be eh? Everything is gonna be fine, right? I'm gonna survive living on my own, right? Right? Right? Bimbang jugak kalau tak boleh berdikari. But I know I can, saya dah besar. *iklan* Saya boleh sebenarnya, but biar ada support la. Ni tak kasi patah semangat ade la. Cakap itew tak boleh nak berdikari sorang-sorang lah nanti. It's okay, I take that words sebagai pembakar semangat. Cehh aku ni cakap je, bikin nye takkk. Kome semua doakan yang terbaik buat teman kayy. All the best in your life, y'all. Kenang nenek dalam doamu selalu okay ;)

"Help and protection are from Allah, evil whispers are from Shaytaan."