Mekda

Assalamualaikum 

Latest photo with her, on graduation day ;)

So today is her turn for the full-post-special-review. Was beautifully born on 17th September, the name is Siti Nurshuhada binti Salmee. Frankly speaking, aku tak tau pun nama dia ade SITI, bila dah sekelas baru lah tahu. Panggil SITI pun boleh, ayu sikit. You can always contact her at 01x-xxxxxxx. Ceh promote nampak, nak jual kawan ke hape? Astaghfirullahalazim, bukan itu niatku *buat muka innocent*

I first know her when we was in Form 1. Yelah, at that time, Aenn sekelas dengan dia, kelas Delta. And I was in Gamma, kelas sebelah je. Itew buat ikut suka hati je keluar masuk kelas dorang, just nak jumpa Aenn. Macam takde kerja kan? So at that time lah cinta pandang pertama bermula haha. Okay penyakit lesbian dah datang lagi. Kenal gitu-gitu je time tu and kitorang pun selalu satu kelas time kelas KHB , sebab kitorang sama-sama ambik aliran Perakaunan & Keusahawan. Jyeah, hidup PK! Hidup Akaun! Hidup dan mati! Lumrah.

We started bonding when we was in Form 3, sebab sekelas and bestfriends pulak semua terhumban ke kelas Beta, meninggalkan nenek kebayan tua ni sorang-sorang dalam kelas lain, sekelas dengan *censored* pulak tuh. The worst year ever haha. Okay skip that part. Nampak tak betapa selfish nye itew? Asal bestfriends tak sekelas je, rapat dengan yang baru. But yang lama tak dilupakan kayy. Still kawan sampai sekarang whattt. Since Form 3 sampai sekarang, Alhamdulillah persahabatan yang akrab ni masih terjalin. And makin lama makin kenal perangai masing-masing. And she know me well, just like all my other bestfriends. What I like, what I dislike, she know. Especially tang jagung. Calang-calang orang je yang tau si Athirah dan jagung ade relationship yang agak pelik. Bestfriends je yang tau kot. Haha nak tau? *semua lari* Kay tak payah.

Her best feature is the fair skin. Serius putih sangat, jemur bawah matahari terik berjam-jam pun takde effect pape. Kalau itew? Beberapa minit terkena UV pun dah gelap macam orang Afrika. Biarlah hitam ke putih ke biru ke, itew bersyukur dengan apa yang Allah ciptakan. Alhamdulillah. And die punya gelak ... I don't know how to describe that. Die punya gelak kan, ibarat virus yang bila orang dengar, confirm akan gelak jugak. Orang gelak sebab die punya gelak. Err paham tak? Try to get it this way, "People laugh because of her laughter." Kalau tak paham jugak sudah, malas den nak torangkan. Kang mai bahasa Arab kang, naya hangpa. Haha bajet.

And now she's currently studying in Kolej Mara Kuala Nerang, Kedah. Leaving the three of us, Aenn, Bihah and me kat Kelantan ni sebab kitorang punya tarikh daftar lewat sikit, awal bulan 6. Sat lagi Aenn dan Bihah pulak tinggal itew. Sebab itew punya lagi lewat daripada dorang. Ade umur panjang kita jumpa lagi. To McDa, walaupun hang dah pi Kedah, sila curi-curi masa baca entri ni and jangan lupa cheq kat sini naaa, kita kawan dunia akhirat. Cheq sentiasa doakan yang terbaik untuk hang, in shaa Allah semuanya okay ;)

Visit her blog here.