Friends Outing


Assalamualaikum 

Photo credit to Paan ;)

Update cerita lama yang tak berapa lama. On 30th April 2013, we went for another 'lepak-ing' moment. Together with me were Paan, Paeh, Amani, Aenn and Aien Syalin. Thousand thanks for Paan for being the driver for that whole day. Sambil drive tu boleh pulak dia menari and buat gwiyomi bagai. Dah jadi habit dia time drive kot.

So our first stop was at Taman Tengku Anis. We walked around there, macam satu family jalan-jalan pergi zoo. Saya dicop mak budak. Cisss! Since that place was quite beautiful, I was thinking holding my wedding ceremony there. Haha tapi agak kurang dari segi kebersihan la. Fallen leaves dah macam dalam movie Mohabbatein, boleh lah nak feeling filem Hindustan kat situ, nak guling-guling pun boleh. Kitorang menziarahi rusa and rabbit yang terkurung. Ohmy rabbit kat situ comel-comel, bulu gebu and chubby macam itew la. Kalau dia bukak pagar tu, confirm saya culik semua rabbit tu. Okay crazy enough.

Then we headed towards Hayaki since we're starving. Okay fine, I was the only who starved like crazy. Tak breakfast lagi kot, confirm lah lapar. Makan time, mencekik sampai kenyang. And billion thanks again to Paan for treating our meal that day. Feeling bad sebenarnya sebab dahla Paan yang jadi driver, then Paan pulak yang belanja. It should be us lah kan belanja Paan, kira bayar minyak kereta. Tapi bak kata Paeh, "Rezeki jangan ditolak." Okay then, thankyou Paan.

Next stop, we went to PCB which stands for Pantai Cahaya Bulan. I don't remember whose idea it was, but going to the beach in the afternoon was such a crazy idea haha. Walaupun matahari terik atas kepala, tapi angin pantai memang best. Tak terasa pun matahari kat atas kepala tapi pasir pantai memang panas lah der. Itew tak main pun air pantai, sebab nanti cerewet sangat nak kena buang pasir lagi, nak kena keringkan kaki lagi. Towel bukannye ade. Paan pun tak main air sebab jadi photographer. The others je yang excited main air. Then lari pergi kat kereta sebab ada orang kurang siuman berjalan kat situ. Run for your life.

And so we continued our journey to the airport. Tak berhenti pun, just drive masuk then keluar. Takde kerja betul kan? Our last stop was at McDonald, parapapapa I'm lovin' it. Rasanya baru je makan nasi, dah nak makan pulak? You guys memang perut hantu lerr. Haha cakap kat orang, itew makan jugak. Beli McFlurry je pun. So here I'm thanking Amani sebab belanja kat McD. I thought it should be sendiri bayar lah kan, tapi since Amani tolong bayarkan dulu, last2 tak ingat bayar kat Amani. Thanks dear ;)

And so we went home and live happily ever after.

Comments

i really like to see my 'hasil' a.k.a photo..
Miszathirah said…
Paan dah boleh pegang title photographer ;)
Yun Chan Khalid said…
paan u shud take a lot of my pics too laaa huwaa sampai hatimuu hahahahahhaha
Miszathirah said…
Haha keno bayar ko Paan ;)