Posts

Showing posts from May, 2013

Mekda

Image
Assalamualaikum ♥
Latest photo with her, on graduation day ;)
So today is her turn for the full-post-special-review. Was beautifully born on 17th September, the name is Siti Nurshuhada binti Salmee. Frankly speaking, aku tak tau pun nama dia ade SITI, bila dah sekelas baru lah tahu. Panggil SITI pun boleh, ayu sikit. You can always contact her at 01x-xxxxxxx. Ceh promote nampak, nak jual kawan ke hape? Astaghfirullahalazim, bukan itu niatku *buat muka innocent*
I first know her when we was in Form 1. Yelah, at that time, Aenn sekelas dengan dia, kelas Delta. And I was in Gamma, kelas sebelah je. Itew buat ikut suka hati je keluar masuk kelas dorang, just nak jumpa Aenn. Macam takde kerja kan? So at that time lah cinta pandang pertama bermula haha. Okay penyakit lesbian dah datang lagi. Kenal gitu-gitu je time tu and kitorang pun selalu satu kelas time kelas KHB , sebab kitorang sama-sama ambik aliran Perakaunan & Keusahawan. Jyeah, hidup PK! Hidup Akaun! Hidup dan mati! Lumrah.
W…

Mek In

Image
Assalamualaikum and have a blessful day ahead ♥


Le girlfriend on the left. I love this photo veghy veghy much because it's a perfect selca.
Okay, lemme introduce you to one of my girlfriends, named Nurul Ain Athirah binti Muhammad. Did I spell your father's name right? Because I always get confused with the M, whether it is single M or double M. But I'm pretty sure it is double. [Ceh kata kawan baik, nama full dia pun confuse.] Mek in, tell me I spell it right! I know your full name, okayyyyy. *emo tetibe*
I'm not quite sure when did I know her. I supposed it was in standard 3, maybe? Back then in standard 3, she was Syalyn's deskmate and I was kinda pissed off because I was the one who supposed to sit with Syalyn. Bebudak, pasal tempat duduk pun boleh gaduh. Tak matang betul. When I first talked to her, just one thing popped out in my head, "Mak aihh dia ni, cakap laju gila." Juling mata dengar dia bercakap. Eh dengar dengan mata ke? Hmmm itu pelik. Tapi…

New phase

Image
Assalamualaikum dan salam Jumaat ;)
Sedikit perkongsian. Renungkan and made your choice ;)
Everyone is leaving soon, and so do I. I've made up my mind and I chose Foundation in Economics and Management Sciences in UIA, bakal mendaftarkan diri pada 10 Jun 2013. Bila dah nak further study ke peringkat lebih tinggi ni, mula lah berharap dapat masuk sekolah balik. Dasar manusia mengada-ngada, time sekolah tak sabar nak habis sekolah. Bila dah habis sekolah, rindu nak sekolah balik lah. Bukan nak point kat sape2 lah, ni tuan punya badan sendiri yang memang mengada. Life must go on so let's just follow with the flow.
Kindergarten > School > Higher education > Get a job > Married > Have children > Have grandchildren > Die.
Kira itew ni baru kat fasa 3 la - higher education. Ala, kena lepas fasa 4 baru boleh masuk fasa 5 - married muehehe. Athirah, kau jangan gedik melampau sangat boleh tak? Okay back to reality. Some of my friends dah nak pergi sambung study nex…

Friends Outing

Image
Assalamualaikum ♥
Photo credit to Paan ;)
Update cerita lama yang tak berapa lama. On 30th April 2013, we went for another 'lepak-ing' moment. Together with me were Paan, Paeh, Amani, Aenn and Aien Syalin. Thousand thanks for Paan for being the driver for that whole day. Sambil drive tu boleh pulak dia menari and buat gwiyomi bagai. Dah jadi habit dia time drive kot.
So our first stop was at Taman Tengku Anis. We walked around there, macam satu family jalan-jalan pergi zoo. Saya dicop mak budak. Cisss! Since that place was quite beautiful, I was thinking holding my wedding ceremony there. Haha tapi agak kurang dari segi kebersihan la. Fallen leaves dah macam dalam movie Mohabbatein, boleh lah nak feeling filem Hindustan kat situ, nak guling-guling pun boleh. Kitorang menziarahi rusa and rabbit yang terkurung. Ohmy rabbit kat situ comel-comel, bulu gebu and chubby macam itew la. Kalau dia bukak pagar tu, confirm saya culik semua rabbit tu. Okay crazy enough.
Then we headed towa…