Graduation.

Assalamualaikum 

Berkesempatan nak update cerita lapuk, well not so lapuk. On April 10, 2013 telah berlangsung satu majlis yang gilang-gemilang lagi meriah iaitu ... *drum rolls* majlis pertunangan aku. [Eh kau pehal?]. Kay tak, actually telah berlangsung Majlis Graduasi SMK Kubang Bemban kali ke-8, which was held to celebrate the young graduates who achieved well in STPM and SPM 2012. Nak bergraduasi pun mesti ada syarat tau ; obtain at least 2.00 for STPM students and at least all C's for SPM students. And alhamdulillah, I made it to graduate. I've been waiting for 5 years for this day.

Majlis dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Prof. Madya Abd. Aziz bin Ab. Latif. Abi [panggilan untuk cikgu lelaki] bagitau, cakap "terima kasih, prof" elok-elok, jangan sebut prokk sudah. Prof. puji hari graduasi sekolah kitorang dah macam kat universiti. Such an honour to have Prof. as our VIP, but I seriously don't understand why VIP can't be punctual. We have to wait half an hour or maybe almost an hour for him, and I was wearing high heels [kasut korporat kann] and it's killing me.

Once the VIP arrived, kami para Graduan Muda ini diarak masuk ke dataran, and I was so excited to walk on red carpet, dengan paluan kompang lagi. Terasa glamour gituu ahaha. Terasa macam kahwin pun ada. [Hape kau ingat kompang untuk orang kahwin je?] Plus dengan iringan kugiran yang membawa nostalgia P.Ramlee, if I'm not mistaken they played Jeritan Batinku. With that saxophone thingy, soooo nostalgic. Aku ni cakap macam lah aku ni hidup di zaman P.Ramlee :p

Sepanjang majlis berlangsung, seriously kepuasan melanda. Plus  3 orang jejaka banyak mulut asyik pot pet pot pet je kat belakang aku. Ada je yang dorang nak komen, itulah inilah. Tiba masa nak naik stage, tu dia, dia mai dah, dia mai dah. Dah mai dah sakit perut, bukan nak membuang toksik, tapi nervous. Nervous punya pasal, naik stage pun lupa nak salam cium tangan dengan principal. Bergambar pun entah ke mana, oh I hope I looked good on that photo. And so the majlis went on with persembahan pelajar. Adik-adik nasyid yang sangat comel and penyanyi perempuan yang double woww gitu suara dia. Satu je, speaker macam hape entah, sakit telinga dengar. Last year pun macam tu jugak. Mohon abi tukar speaker baru haha.

And lastly, penyampaian Anugerah Cemerlang to no other than Emy Suraya, the best student with straight 10A+. Bila parents Emy naik stage, and umi [panggilan untuk cikgu perempuan] baca biodata bla, bla, bla diiringi muzik yang agak menyayat hati, I felt like crying. But I hold back my tears. Terharu bila nampak air muka parents Emy that clearly proud of their daughter. I hope I can do the best in future for my parents too, inshaaAllah ;)

Majlis tamat, so waktu bergambar. Bergambar dengan bestfriends, Sigmarians and other friends. Agak terasa kekurangan bila tak cukup member Sigmarians on that day. And thanks to Paeh for helping me with ... you know.

Part of family ;)

Introducing my girlfriends from right ; Shuhada, me, Aenn and Bihah.

With Pa'an, the-so-bajet-kucing :p

Tabik hormat Captain Hairul Azreen haha ;D

This photo was supposed to show that Emi as Taiko but somehow it looked vice versa.

With best student, Emy Suraya (dua dari kanan).

The handsome boys ;)

The awesome and beautiful girls ;)

Nota jari : Thanks to Umi and Abi yang dah bertungkus-lumus menjayakan majlis ni. Thankyou :*

Comments

sys said…
what an awesome graduation day!! congratulation for graduating :)