Posts

Showing posts from April, 2013

Judge

Assalamualaikum ♥
Few weeks ago, tok ayah datang ke rumah, nak berjumpa la kan cucu dia ni yang baru dapat result SPM, sambil nak kasi hadiah. Untung lah lepas dapat result ni, asyik dapat hadiah je. Alhamdulillah dimurahkan rezeki oleh Allah. Tok ayah gave me a nicely wrapped gift. Nampak tak effort seorang datuk kepada cucunya. When I unwrapped it, I was speechless. What I saw just a box of toothpaste. To be honest, there's a little bit frustration at that time, because I was expecting something else. So takpelah ubat gigi pun, berguna ape. Simpan je dalam almari sebab tak nak guna lagi.
But then last night, Liena bawak kotak ubat gigi tu and kasi kat aku yang tengah syok landing atas katil sambil main kucing. Dia pelik lah jugak sebab kotak tu ringan, seems like it wasn't a toothpaste in that. So she opened it and tadaaa, memang takdak ubat gigi pun. Dalam kotak ubat gigi tu ada pen and sampul duit raya. Oookayy, fulus rupanya. Bangang betul, tengok kotak ubat gigi pun tak…

Graduation.

Image
Assalamualaikum ♥

Berkesempatan nak update cerita lapuk, well not so lapuk. On April 10, 2013 telah berlangsung satu majlis yang gilang-gemilang lagi meriah iaitu ... *drum rolls* majlis pertunangan aku. [Eh kau pehal?]. Kay tak, actually telah berlangsung Majlis Graduasi SMK Kubang Bemban kali ke-8, which was held to celebrate the young graduates who achieved well in STPM and SPM 2012. Nak bergraduasi pun mesti ada syarat tau ; obtain at least 2.00 for STPM students and at least all C's for SPM students. And alhamdulillah, I made it to graduate. I've been waiting for 5 years for this day.
Majlis dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Prof. Madya Abd. Aziz bin Ab. Latif. Abi [panggilan untuk cikgu lelaki] bagitau, cakap "terima kasih, prof" elok-elok, jangan sebut prokk sudah. Prof. puji hari graduasi sekolah kitorang dah macam kat universiti. Such an honour to have Prof. as our VIP, but I seriously do…

Long Time No See

Image
Assalamualaikum and wish y'all had a great Sunday as much as I had today. So today I went to KB Mall together with Aenn and Pa'an, to meet our long-time-no-see-schoolmate-from-primary-school, Amani. And yes, she didn't grow any bigger, still the same like before and she said she never gain weight since then. Ohmy, how I envy her. Unlike me ... hmm I gained a lot. Lots!
Sampai kat KB Mall, sempat lagi berperang mulut dengan Pa'an , tak ingat Pizza Hut kat mane. Bebudak, suka cari gaduh hishh. So the first time meeting, salam, hug and kisses muah muah. Pa'an jealous nak jugak haha. Well not actually, tak baik fitnah. We wandered around the shopping mall, don't know what to do and where to go. Berjalan dah berpusing-pusing, baru tanya "Kita nak pergi mana sebenarnya?" Haha seriously macam awkward lah mula-mula tu, then kitorang decide nak pergi makan kat NS. Iye, kitorang pergi makan kat Negeri Sembilan. [Noodle Station actually.]
And then kitorang jump…