D-day : SPM 2012 Result

Assalamualaikum earthlings.

So,  yesterday was the D-day - hari result SPM keluar. Malam sebelum tu memang tak boleh tidur. Habis position tukar tapi still tak boleh lelap mata. Hmm tak boleh tidur sebab gelisah pasal result? Oh bukan, sebabnya petang tu dah tidur. Haha *kena hempuk dengan bantal*

That morning, aku tak rasa pape pun, just asyik teringat kat mamat handsome and caring dalam mimpi. Sayang tak dapat ingat muka dia. Nak dekat pukul 10 tu badan dah start shaking shaking, lenguh-lenguh bagai. Pukul 10 bertolak ke sekolah sambil klik send kat phone. Haha hantar mesej kat orang hot kelmarin, Incik 15888. Well, this happened when you don't have confidence in yourself. Bukanlah, itew saje nak prepare kot2 result teruk, boleh pura-pura pengsan time ambik result tu. Baru cool, gila cool, Coolblog. Oh somebody treat me a Coolblog please, I'm craving.

And so Incik 15888 replied.


I was like :
"Heh?"
"Where's the B, where's the A-?"
"Penipu la Incik 15888 ni."

Abaikan je la dulu, nak percaya 100% pun tak boleh sebab kadang-kadang sistem pun boleh buat hal jugak kan. Bila sampai sekolah, sahabat-sahabat [cehh] bagitau yang cikgu cakap result aku dengan Bihah quite cemerlang la. Oh. Okay then. Padahal dalam hati, "Ala Umi, apasal bagitau? Tak saspens laaa." Duhh yang kau check dengan phone tu saspens sangat lahh? Oh pleasee. Berjalanlah hamba menuju dewan untuk ambik result dengan feeling yang kosong. Kosong, kosong oh oh. And yeah, principal's speech, bla bla bla, bagi slip result kat bebudak yang dapat straight A's, bla bla bla, and then my name was called. How do I acted? Bajet terkejut? Tak lerr, malu-malu kucing sebab benci semua orang tengok. I hate attention.

I looked through my result, not much words came out. Just Alhamdulillah.


I just don't believe it. Because I always thought that I'll have a B and a C. But Alhamdulillah, just A. Jyeah, A for Athirah by the way. Okay takdak kaitan. Esei punya mengarut especially untuk English tapi boleh pulak A+. Tau tak aku buat esei pasal rabbit kaler biru. Sooooo nonsense, rasa nak hempuk je kepala bila exam hari tu. And A+ for Physics and Add Maths? One word, unbelievable. Physics, nak dapat A- pun susah sebelum ni, time trial pun dapat B je, but Alhamdulillah dapat jugak A+. And Add Maths, sepanjang bergelar pelajar SPM, just sekali dapat A, time trial. Alhamdulillah dapat ikut jejak kakak yang dapat A+ jugak Add Maths on SPM 2011. Tapi aku lagi sayang Maths okay. But seriously, I can't believe it myself.

The bestfriends of mine got the best results too. Shuhada, Aenn and Bihah, awesome much. STAB daebakk, we've succeeded finally. Oh and I was so glad sebab dapat jadi salah satu wakil Sigmarians. Jangan pandang kami budak kelas belakang dengan sebelah mata okay. The awesome thing was, result Sigmarians semua gempak. Yang pemalas tahap lembu pun boleh dapat 4A, Alhamdulillah. I'm so proud of my Sigmarians. Cucu-cucu nenek buat nenek bangga sangatt. Jyeah, I'm the nenek of the class. Tapi, nenek yang awet muda tauu. Aww gedik kau nyahhh.

And the best student of SPM 2012 for SMK Kubang Bemban goes to ... *drum rolls* Emy Suraya with straight 10A+. Wah time principal announce tu, rasa macam nak tepuk tangan sekuat hati. She deserved the best. Terbaikkk. Congratulations Emy wohooo! And to others who achieved the best, congratulations for y'all as well. And thousands of congratulations to all SPM 2012 students. No matter whatever you got, you deserved a big congratulations for yourself because you've did your best. Be proud of yourself and thanks to Allah for everything. Big thanks to our teachers too, dan semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung. [Ceh macam ayat penghargaan untuk buku skrap je ni]

By the way, maaf ler kalau itew tak bertanya khabar pasal result. Sebab itew takut orang pikir itew nak berlagak. Tapi kalau tak tanya, nanti orang kata itew sombong pulak. Duhh what should I do?. Whatever it is, congrats to everyone. And bapaknye tanya, itew nak ape. Ni sape yang patut bagi hadiah ni, bukan itew dah kasi hadiah result gempak kat parents eh? Takpelah kalau bapaknye bermurah hati nak kasi hadiah pun. Hmmm nak rabbit? Haha I don't really know what I want actually. Nak suami la, boleh? *kena hempuk dengan batu-bata* *meninggal di tempat kejadian*

Nota jari : Demi Lovato and U-Kiss will be performing tonight at KLCC. I wanna go I wanna go, nak tengok Demiiiii~

Comments

Pena Islam said…
tahniah dik..semoga berjaya pada msa dpan..insyaAllah :)
Anis. said…
Congrates akak :D
syamimihaziqah said…
Alhamdulillah, tahniah! :)
Miszathirah said…
InshaaAllah, thanks ;)
Hanis Mohamad said…
wah tahniah akak :D
Mrs.Dragon said…
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Congrats ! Congrats ! Congrats ! :') *terharu*
Miszathirah said…
Tenkies so muchy muchy ;)
AidaMyra said…
akak , congrates ! mntak2 sy bole dpt mcm akak jugak , in sya Allah :D
Miszathirah said…
Thanks dik. InshaaAllah mudah-mudahan ;)
.... said…
Wahhh , pandainya awak !! Tahniah :)
Miszathirah said…
Suam2 hee. Thanks btw ;)
Anonymous said…
Pergh hebat