Futsal Sigmarians



Another date to be added in Sigmarians' memories - 27th February 2013. Futsal time!

As planned, aku sepatutnya pergi dengan Paeh. Saja nak merasa dia drive cehh. Lepas tu dia call kata tak boleh pulak, kereta dia ada problem. So aku pulak yang kena ambik dia. Duhh next time kau hambek aku okay. Around 10.30 pagi, beberapa batang hidung je baru datang. Janji pukul 10, pukul 11 baru sampai. Bak kata Paeh, "beginilah janji Melayu." Don't get it? Me too.

Bihah datang tapi sekejap je sebab dia nak pergi Kota Bharu dengan kakak dia. And jyeah finally dapat jumpa McDa. Lepas habis sekolah dulu, memang langsung tak jumpa McDa. Ni first time jumpa setelah sekian lama tak ketemu. Tak ramai yang berubah. Cehh hape kau hengat kita jumpa ni dah lepas 10 tahun? Mestilah tak ramai yang berubah. Pffffttttt! [bersembur air liur].

So futsal time, group divided into two. Six per group. Team 1 [Juden, Kamal, Yana, Tyrah, Kak Yah dan Mekchah] and Team 2 [Jibol, Paeh, McDa, Nuriz, Malie and me]. And jyeah, they won 5-3. Of course lah, team 1 ada Juden Kamal Yana yang minat bola. Team 2? Goalkeeper je yang terer. Yang lain, lari daripada bola ade lah. Nak tendang bola pun boleh jatuh, tendang angin je. Malu kokram [malu kat orang]. Funny moment was when Juden kejar bola, then the girls kejar dan ikut je dari belakang macam anak ayam. Follow konon-konon nak rebut bola tu, but please, can you beat Juden? Bapa Futsal tuuuu.

Tapi apepun, memang kitorang have fun lah hari ni. At first, cakap tak nak main lah tak reti lah itu lah ini lah. Last2 bola pun tak nak lepas. Bukan main serius pun, just have fun kan. Setakat kejar bola, lari tergedek-gedek macam anak itik tu biasa lah. The boys je kot yang bersungguh-sungguh. Around 11.45 dah stop, ramai pulak yang datang. Amad, Gary, Apih, Chong, and Qist. Sokay lah dorang tak main pun, dapat jumpa pun dah bersyukur dah. And I'm proud of the boys because all of them came. The girls who couldn't make it - Emi, Sukerah, Fatin, Aini, Tyah, Tyhah, Intan and Miza. Don't worry, there'll be next time and all of you must come.

Then pergi Bestari Cafe depan sekolah, lepak makan minum kat situ. Datanglah pulak Anis dan Munirah. Plan nak jumpa Umi Rozlina [in our school, we called the teachers as Umi and Abi] tapi semua sibuk nak balik so maybe next time lah kot. Sempat jumpa Umi Rozlina kejap, tapi tak lama. Just setakat salam salam, senyum senyum kambing dan bye bye Umi. Thanks to Sigmarians who bright up my day. I'm dying of bored at home. It's been a long time we didn't meet, but there's no sign of awkwardness. All of us were having fun just like before. Lapchu muah muah ;)