Posts

Showing posts from February, 2013

Futsal Sigmarians

Image
Another date to be added in Sigmarians' memories - 27th February 2013. Futsal time!
As planned, aku sepatutnya pergi dengan Paeh. Saja nak merasa dia drive cehh. Lepas tu dia call kata tak boleh pulak, kereta dia ada problem. So aku pulak yang kena ambik dia. Duhh next time kau hambek aku okay. Around 10.30 pagi, beberapa batang hidung je baru datang. Janji pukul 10, pukul 11 baru sampai. Bak kata Paeh, "beginilah janji Melayu." Don't get it? Me too.
Bihah datang tapi sekejap je sebab dia nak pergi Kota Bharu dengan kakak dia. And jyeah finally dapat jumpa McDa. Lepas habis sekolah dulu, memang langsung tak jumpa McDa. Ni first time jumpa setelah sekian lama tak ketemu. Tak ramai yang berubah. Cehh hape kau hengat kita jumpa ni dah lepas 10 tahun? Mestilah tak ramai yang berubah. Pffffttttt! [bersembur air liur].
So futsal time, group divided into two. Six per group. Team 1 [Juden, Kamal, Yana, Tyrah, Kak Yah dan Mekchah] and Team 2 [Jibol, Paeh, McDa, Nuriz, Malie a…

Who said I need a driver anymore?

Image
Finally, here I am in Instanbul woohooo! Eh salah skrip salah skrip.
TAKE TWO. Finally, I passed the JPJ test woohooo! Allah itu Maha Berkuasa, menggantikan penantian yang pahit dengan pengakhiran yang membahagiakan. Ceh bermadah bagai. I've been through lots of thing before I finally made it.
Aku sepatutnya dah test 31 Jan, sekali dengan Bihah but unfortunately testcard kena reject sebab ada tersalah tulis. Tertunda lah test aku ke 12 Feb. At that time, Allah saja tahu betapa frust nya aku. Rasa nak mengamuk nak marah semua ada. Aku cepat melenting bila terima ujian Allah yang sekecil tu. Tapi at last aku sedar ada hikmah di sebalik apa yang terjadi kan. Maybe aku akan failed ke kalau pergi test on that day or Allah tahu aku tak ready lagi. Anything is possible.
Yesterday, hari terakhir pergi practice kat sekolah memandu. Memang haprak semua tarak jadi sebab dah lebih seminggu tak pergi practice. Sesenang part parking tu pun boleh pulak tayar depan langgar divider bila nak keluar…