Posts

Showing posts from December, 2012

Learning

Image
Pengalaman memandu kereta manual buat kali pertamanya - awesome and awful. I was excited at first, but then I got nervous all of sudden. Plus it's raining, so I was like freezing in the car. My hand got really cold and numb. Kaki lenguh tekan clutch. Duhh seriously, I hate clutch. I don't know how to use it. Sebab nervous sangat, pulas stereng pun dah macam ape entah, maunya tak terbelit tangan.
Part yang kena belok tu memang perghhh! At first, macam orang mabuk sebab tak reti lagi kan. Then, dah boleh sikit-sikit. Cikgu puji sikit, dah jadi cam orang mabuk balik. When people learn, they'll progress but not me. Mula-mula je okay, lepas tu dah mula stress sebab asyik tak jadi, then jadi makin teruk. Sepatutnya, makin okay lah kan. Gosh, I must get that fixed.
So yang aku belajar kelmarin hanyalah membelok dan membelok dan membelok. Bagus kan? Sigh. Duhh I'm still new and I'm in learning process, so that's normal, right? TELL ME IT'S NORMAL!

Nicknames

Image
Assalamualaikum, cinta :3
When I was a little kid, nickname yang aku ada hanyalah Thirah dan aku bahasakan diri aku Thirah kat rumah. But then, school started and I went into Standard 1. Imagine lah kan, first time kot bersekolah dan ada ramai kawan but the problem is - tak tahu nak bahasakan diri dengan apa. I just went around using 'saya'. Oh how adorable I was back then. Ookayy, ada orang masuk bakul angkat sendiri.
Dulu guna 'saya', sekarang dah bahasakan diri dengan 'oghe' [orang]. Anyway, I got my second nickname from Nurul Natasha Zulrushdi, my best buddy time darjah 1. Err rasanya tak perlu kot mention nama penuh. I called her Tasha and she's the one who started calling me Wan Nur. Nickname tu melekat sampailah ke hari ini. Nama saya Wan Nur Athirah and people should be calling me Athirah lah kan. That's why ade yang bertanya "Kenapa Wan Nur, bukan Athirah?" So my answer is Tasha. Got it?
I went through my primary school with that nic…

Flashback

Image
I never had such amazing classmates in my life. I meant all, not some of them or fews but ALL. I never know that we're bonding until the day we had our iftar together. From that, I knew this is my other family. A family where I got brothers and sisters of the same age. Pretty awesome, huh?
And now, we are apart. Away from each other and the sadness killing me. I just miss my brothers and sisters damn much. Everytime I look at my DSLR, the flashback comes - about how Sigmarians were so excited to be in a picture. Once the camera was on standby, everyone ran and got into perfect position. My Sigmarians are all camera-maniac.
There are lotsa memories of Sigmarians but I just can't describe it in words. I will cry at the thought of it. We never get to say goodbye and some of you never want to say goodbye. As if that was not the last. As if we all will be meeting again, completely as 28. I feel half of my life where pulled away just like that. Lifeless.
I don't know why but I …

Drama Sigmarians

Image
Bila Juden cakap "Nampak tak permainan dia?", Emi balas "Apenattt mu nih!" Then, Bie cakap "Beranok bule gapo la", Sukerah tiba-tiba "Biasa lah, budak yang cute lagi comel." Tyah datang hoore hoore sambil Paeh gelak ternganga tanpa bunyi. Tiba-tiba keluar bunyi "Burpp!" Jibol buat muka selamba so McDa cakap "Enak aja kamu!" Aini sibuk bergosip dengan Kamal, Malie dengan smartphone pinknya dan Cik Mun terkelip-kelip tengok semua pelik. Tyhah pending tengok Anis sibuk dengan Suneo & Doraemon. Kiss dengan Intan berteka-teki dengan Ahmad while Chong control rambutnya yang ala K-Pop. Fatin pulak layan je Wan Nur suruh dia menyanyi and Gary pun tumpang melalak macam radio buruk. Tyrah dan Yana bisik-bisik kat belakang while Nuriz gelak comel kat depan. Miza mencari Kakyah yang menghilang tiba-tiba. Mekchah membulatkan diri dan Apih melayan perasaan and senyum je tengok gelagat Sigmarians.
Feeling so lifeless without Sigmarians…