Tutorial : Private Shoutbox (Cbox)



Assalamualaikum ◕‿◕

How to private your shoutbox? Tahu ke private shoutbox tu macam mane? Macam kat bawah ni.



Bagi mereka yang menggunakan private Cbox, korang boleh view mesej yang ditinggalkan dengan login akaun shoutbox korang tu. Means, private shoutbox ni cuma owner die boleh baca oke? Jom followwwwwww.

1. Bukak code shoutbox korang.

Code die lebih kurang macam kat bawah ni. Jangan copy yang bawah ni, sebab ni Tyrah punye. Korang tengok korang punye code.
<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 --><div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"><div><iframe frameborder="0" width="200" height="100" src="http://www7.cbox.ws/box/?boxid=218143&amp;boxtag=wm8pvl&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain7-218143" style="border: 0px solid;" id="cboxmain7-218143"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="200" height="75" src="http://www7.cbox.ws/box/?boxid=218143&amp;boxtag=wm8pvl&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform7-218143" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform7-218143"></iframe></div></div><!-- END CBOX -->
Beri perhatian pada teks kaler pink tu. Tyrah punye height 100. Maybe korang punya height lain. Tapi tak kisah pun berapa nombor tu. Yang penting, tukar nombor tu jadi nombor 0. Contoh Tyrah punye, 100 ditukar kepada 0.

2. Done.

 Cik Tyrah

Comments

yay~! da jadi~ XD thanks for the tutorial~ <333
Fanaaaaaa said…
thanks.. tutorial ni menjadi :D
i love your blog :D