Tutorial : Curve Image


Assalamualaikum ◕‿◕

If korang nak gambar kat post korang ade curve sikit tanpa perlu edit, korang boleh follow tuto ni. Tapi diingatkan, tuto ni hanya untuk Template Designer Layout Simple. Saye buat tuto ni berdasarkan code saye sendiri. So kalau tak jumpa code, maybe sebab guna template lain. Tapi tak salah mencuba. Happy trying!

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl dan F serentak, cari code kat bawah ni.
.post-body img
Korang scroll bawah sikit, full coding die macam kat bawah ni. 
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
}
  background: $(image.background.color);
  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
}
.post-body img, .post-body .tr-caption-container {
  padding: $(image.border.large.size);
}

Korang gantikan teks kaler pink tu dengan code bawah ni.
border-radius:10px;
12px tu korang boleh adjust sendiri. Ikut taste masing-masing.

3. Save.

   Cik Tyrah

Comments