Tutorial : Cara Menggunakan Blockquote

Assalamualaikum ◕‿◕

How to use blockquote? Saye sepatutnya buat tuto ni duluuuuuu. Tapi saye tak buat sebab saye ingat semua orang reti gunakan blockquote. My bad. Tak payah cakap banyak, watch and learn.

1. Dashboard > New Post

2. Buat entri korang macam biase.


3. Highlight perkataan yang korang nak blockquote-kan.


4. Tekan simbol yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.


Done.

Usually, blockquote digunakan dalam tutorial bila ade code Html. Sebab nak prevent code tu daripada jadi benda lain. Contoh, kalau Tyrah nak post code shoutbox, Tyrah kena blockquote-kan die sebab kalau tak, akan ade shoutbox kat entri tu nanti. Tak paham? Tyrah pun tak reti nak explain. Hee.

 Cik Tyrah

Comments

ayushida said…
salam, singgah disini setelah lama cuti berpantang, ada hadiah misteri nk bg, jom !

http://ayurashidah.blogspot.com/2012/01/nak-hadiah-misteri-untuk-anak-yang.html
Ain Shuhada said…
nak tanye siket. lagu blog ni lagu pe? best lah!