Tutorial : Insert Link pada Teks

Assalamualaikum

This time, nak kasi tuto senang je. Orang yang dah pro maybe dah reti. Tapi adik2 kita yang baru berjinak-jinak dalam dunia blog ni perlu bantuan. Ceh bantuan gituu. Sape lagi nak tolong kalau bukan kita-kita yang dah lama ni. Eh lama tak bermaksud tua oke.

Contoh 1 :

Contoh 2 :


All you have to do is :

1. Taip ape2 yang korang nak taip.

2. Highlight perkataan tu.

3. Kalau korang nak insert link kat kotak gadget, tekan simbol macam kat bawah ni.

ATAU

Kalau korang nak insert link kat post, tekan perkataan macam kat bawah ni.

4. Ade keluar kotak untuk insert url kan? Insert la url atau link blog or ape2 link jela.

Done. Korang boleh apply ni everytime korang nak linkkan ape2 teks direct ke website mane2. Sorry if this tuto a bit confusing Kalau tak paham, boleh je comment or contact di facebook.

Cik Tyrah

Comments