Tutorial : Button Follow Twitter


Button follow twitter ni kasi senang lah orang nak follow twitter korang. Malas nak intro panjang-panjang, tengok je.

1. Log in Twitter > Profile > Edit your profile

And kat situ, korang akan nampak ade link kaler biru bawah kotak web. Die tulis (You can also add Twitter to your site here). Klik link biru tu. Then keluar lah macam kat bawah ni.


Macam2 ade tapi sekarang kite nak letak button follow twitter, so tekan yang link yang dibulat merah tu. Lepas tu, keluar lah pulak macam kat bawah ni.


Kat situ, korang adjust lah ikut suka hati korang. Lepas siap, korang copy semua code die. Tu yang dibulat merah tu kan.

2. Log in Blogger > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/Javascript

Paste code yang dicopy tadi dalam kotak gadget. Done.

Cik Tyrah

Comments

MZ said…
thanx bagi tutorial.. hehe :D