Tutorial : Underline (Highlight Version)

See that highlighted text? Underline sebenarnye oke.


1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Ctrl + F, cari code ni
u {
3. Delete code yang ade kat bawah die.

contoh : kalau code underline korang macam ni ...
u {
text-decoration:none;
border-bottom: 2px solid #33ddcc;
padding: 0px;
}
Korang delete semua code kaler pink tu. Just tinggal code u {

4. Then korang copy code kat bawah ni pulak.

text-decoration:none;
-moz-border-radius: 5px;
padding-top: 1px;
padding-bottom: 1px;
padding-left: 3px;
padding-right: 3px;
background: #CC2EFA;
border-radius: 3px;
color: #FFFFFF;
}
u:hover {
background:#5abbde;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

5. Paste code yang di-copy tu bawah code u { tadi.

Tulisan kaler pink tu untuk kaler highlight.
Tulisan kaler hijau tu untuk kaler highlight bila korang letak cursor kat underline tu.

6. Save.

Extra :
Kalau korang takde code u { tu, korang just tambah je kat bahagian bawah /* Content.

Comments

Nara said…
Hi sis, klau nak yg bile cursor sentuh font tuh, dye tuka wane underline camne?
F.A.H.A. said…
thanks kak tyrah :D
MelinSweety said…
tapi , camner nak gune highlight tue kak ?
Cik Tyrah said…
@MelinSweety

Highlight perkataan then tekan simbol 'U' tu. Ni same je dgn function underline yang lain tapi rupa je mcm highlight.
MelinSweety said…
kenape simple template x jumpe code dye ?