Tutorial : Curve-kan Body (Template Designer)

Kali ni nak kasi tuto macam mane nak kasi body blog tu melengkung. Lain kata, curved. Untuk pengguna Template Designer yang menggunakan layout simple sahaja oke :)

Step 1 : Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widgets

Step 2 : Ctrl+F, cari code kat bawah ni :
/* Columns
Step 3 : Found it? Korang tengok bawah code tadi, ade code macam ni :
.main-outer {
Step 4 : Copy code kat bawah ni then paste kat bawah code .main-outer { tadi.
border-radius:20px;
Done! Oke tu baru selesai buat border melengkung kat body blog. Kalau korang tengok, akan ade garisan putih bawah header tu. Kite nak buang die, so follow step ni pulak.

Step 1 : Ctrl+F, cari code ni :
/* tabs
Step 2 : Korang tengok kat bawah die, ade code macam ni :
.tabs-inner .section:first-child {
  border-top: $(header.bottom.border.size) solid $(tabs.border.color) ;
}
Tulisan kaler hijau tu, korang delete. Then save! Tadaaa! Siap sudaaa :)

nota jari : jangan letak ape2 gadget bawah header oke. Letak semua gadget kat sidebar only :)

-Happy Trying-

Comments

ShaArisha said…
Boleh Tolong buatkan x ? Sha x jumpe ape2x lngsong ;D Pls ;D ?
Cik Tyrah said…
@ShaArisha

boleh. contact kt fb :)
zahra hedlund said…
dah jadi , thank you :)
Sya said…
thank you so muchhhh !! <3 tutorial blogger lain semua xmenjadi. tutorial awak jadi. :D
IzzAt AzAni said…
Dah jadi.Terima Kasih.Tapi kalau letak gadget kat bawah header, jadi apa?
Cik Tyrah said…
@IzzAt AzAni

jadi ade background, tak lawa :)
Faha said…
thanks cik tyrah :)
tuto akak banyak membantu :D
fyza_sunshine93 said…
thanx, nice tuto ;) dah jadik ^^
Puan Gojes said…
da try tp tak jadi pun :( tlg!tlg! ;P
Cik Tyrah said…
@Puan Gojes

Contact kt fb ye, bia tyrah tlg buat :)
Puan Gojes said…
@Cik Tyrah

da ok syg ;) kena learn btl2 and cari tuto lain ;)

blog awak comel sgt...:)
Proud Mommy said…
tengs..adik..
nice job..
sis dh lama cri..
bru jumpa..
ira. said…
Dah jadi . thanks ^^ Btw , nice tuto :)
Dah jadik ! thank youu . senang faham lah tuto ni :)
great..thanks dear...search by google bru menjadik.tutorial yg len byk yg xmenjadi..hee...:D
Rniz Emran said…
Jadi Cik Tyrah tq.
Rniz Emran said…
Tq, jadi cik tyrah.
Noraim said…
syukran jazila dik :)

akak berjaya buat.
ruby farahin said…
Jadi la kak. Tysm :)
mmg jadilah...trima kasih..^^