Tutorial : Underline Berwarna


Nampak itu underline kaler biru? Nak jugak? Jom followwww~

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Ctrl+F, cari code kat bawah ni
/* Header
3. Dah jumpa? Copy pulak code kat bawah ni
u {
text-decoration:none;
border-bottom: 2px solid #33ddcc;
padding: 0px;
}
4. Letak code yang dah di-copy tadi atas code /* Header tadi

5. Adjust code ikut taste masing2

2px untuk ketebalan line tu
Solid untuk jenis line, boleh pilih solid, dashed atau dotted
#33ddcc untuk kaler line tu, boleh pilih kaler di sini atau sini 

6. Save

Comments

Nurul Izzah said…
hi sis ! saye new blogger. nak tye sikit lar. am ne nak underline perkataan tuh ea ? hrap dpat bantu.. ^_^
Cik Tyrah said…
@Nurul Izzah

Sis highlight perkataan yg sis nak underline-kan, then sis tekan simbol 'U' yang ade line bwh die. Hope it helps :)