Tutorial : Background from Snazzy Space (Template Designer)

If korang perasan lah kan, kat Snazzy Space tu die sediakan template, bukan background. Kalau korang memang nak template, lain cerita la. Ni kalau korang JUST NAK GUNA BACKGROUND DIE. Follow weeeee :)

Go to Snazzy Space


Macam2 pilihan ade. Pilih la ikut taste korang. Kalau Cik Tyrah, yang biru tu jadi mangsa. Klik die and it will bring you here...


Tekan Ctrl+F, taip url. Nampak tak background url tu? Kalau tak tahu yang mana satu, tengok bawah ni, yang Cik Tyrah highlight-kan tuh. Copy url tu.


Selesai sudah sesi mendapatkan url background. How to use? Follow step ni pulak.

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Ctrl+F, cari code ni
<Variable name="body.background" description
3. Dah jumpa? Cuba tengok sikit kat bawah die. Ade url kan? Gantikan url tu dengan url yang dah di-copy tadi. Tak jumpa? Cuba tengok bawah ni. Tulisan yang di-highlight-kan tu, korang ganti dengan url yang korang copy tadi.


4. Save :)

Happy Trying :)

Comments

eyqa said…
thnxyou Cik Tyrah :)