Tutorial : Background from Background Labs (Template Designer)

Hari ni nak share how to use background from Background Labs for blog. Ramai jugak yang tak tahu macam mane nak guna. Don't worry, Cik Tyrah ajar satu satu. Tak payah pun. Simple macam makan kacang. Prepare kacang di tepi ye semua :) Wey tak puasa ke?

Go to Background Labs


Kat sini, korang pilih la jenis background macam mane yang korang nak. Korang boleh pilih ikut kaler atau pun jenis corak spt abstract, animated and etc. Contoh; Cik Tyrah nak cari background kaler biru so Cik Tyrah klik kat button bulat kaler biru. The results ...


Bila dah keluar macam2 pilihan tu, klik gambar background yang korang nak and it will bring you to here ..


Nampak itu perkataan "download image"? Klik link tu and akan keluar macam ni ...


As you can see, kat bawah tu pun dah ade instruction. Right click and save picture as. Oke! Tu baru selesai men-download background. How to use on blog?

1. Dashboard > Design > Template Designer > Background > upload je gambo background tu :p


Happy Trying :)

Comments