Tutorial : Cute Icon Sebelah List

Take note please, ini bukan tuto icon sebelah bloglist oke. Yang tu coding lain pulak.

Bosan kan icon bullet list yang bulat hitam and tak nampak cute tu kan. Jom tukar. Tengok saye punye kat sini. Biasenye kalau nak list-kan tutorial, boleh lah gune macam ni. Just copy code kat bawah and paste la kat mane yang korang nak gune list tuh.
<ul style="list-style-image:url(ICON URL);">
<li>List Pertama</li>
<li>List Kedua</li>
<li>List Ketiga</li>
</ul>
ICON URL tukar dengan url icon yang korang nak gune. Boleh cari sini.

Kalau nak tambah lagi list korang, just tambah code ni
<li>List korang</li>
... sebelum </ul> tu oke :)

Happy Trying :)

Comments

nur ain sazlin said…
macam mne nak buat ney ? aen tak phm laa and aen buat tak jadi pon . hee ;)
Cik Tyrah said…
@nur ain sazlin

cth kat page tuto tu kan, aen paste code tu kat dlm kotak die. tukar ke mode edit html dulu, then paste code tu, lps tu tukar ke mode compose semula. err phm tak? hoho
saz0ne said…
oke3 . aen try blik .thank yaw ;)
nur ain sazlin said…
hee . pegi bls guna account adek aen lak . soryy . tak egt lak logout . hoho ;)
Cik Tyrah said…
@nur ain sazlin

patutla. pelik kejap. haha :D
nur ain sazlin said…
haahaha . kejap jew kan . xpew . kalau lama tu masalah besar . haha .
Cik Tyrah said…
@nur ain sazlin

naty jd sewel *mengarut :p
cik tyrah , nak paste kat mne pulak ?
Cik Tyrah said…
@Miss Comel okeyy ?

Paste kat mane2 pon boleh. Sidebar or Page blog.